Eerste winstpot van het seizoen voor STEVO 1

Voor honderden toeschouwers pakte het vlaggenschip van STEVO vanmiddag de eerste overwinning van het seizoen. Het werd 5-2 tegen BWO uit Hengelo.

De overwinning werd veilig gesteld in de laatste 10 minuten, nadat STEVO 1 eerst nog een 2-0 voorsprong uit handen gaf. Een penalty voor STEVO 1 na een overtreding op Hans Brunninkhuis was de inleiding dat het elftal van trainer/coach Geert Veldhuis gezien het wedstrijdbeeld over de gehele 90 minuten verdiend aan het langste eind trokken.

STEVO 1 toonde heel veel karakter deze middag en werd daarvoor terecht beloond. Vooral in de eerste helft smeet STEVO 1 met zijn krachten en BWO werd opgejaagd als aangeschoten wild. De tactiek was duidelijk te zien waarmee de manschappen van trainer/coach Geert Veldhuis het veld waren ingestuurd. Vraag was alleen of STEVO1  het moordende tempo de gehele wedstrijd kon volhouden. Dat viel mee. Tot 20 minuten voor tijd bleef STEVO 1 veel druk op de ketel houden.

BWO had zichtbaar moeite met het agressieve spel van STEVO 1, maar deed wel steeds verwoede pogingen om zich daar aan te ontworstelen. Geregeld lukte dat ook aardig en was het oppassen voor de snelle uitvallen van BWO. De eerste kans in de eerste helft was ook voor BWO, dat de bal uit een afstandsschot gekeerd zag worden door Roy Kreuwel. Het initiatief bleef echter bij STEVO 1 liggen en Hans Brunninkhuis tikte de bal uit een voorzet van Niels Wigger maar net naast.

Het aanvallende spel deed STEVO 1 halverwege de eerste helft bijna de das om toen een BWO-er alleen op Roy Kreuwel afging maar de bal gelukkig naast het doel legde. Daarna was het dan eindelijk STEVO 1 dat zijn dadendrang beloond zag. Thomas Steggink ontfutselde de laatste man van BWO de bal en heel eenvoudig schoot hij het leer langs de keeper in het doel: 1-0. STEVO 1 had daarna kansen genoeg om een grotere voorsprong te nemen voordat het kopje thee in de kleedkamer wachte.  Dat lukte jammer genoeg niet en grote vraag was of STEVO 1 de Hengeloers ook in de tweede helft het vuur na aan de schenen kon leggen. In het begin lukte dat uitstekend en het was opnieuw Thomas Steggink, die al in de 47e minuut de 2-0 maakte. Dit na goed voorbereidend werk van Niels Wigger.

De druk van STEVO op het doel van de Hengeloërs bleef ook na de 2-0 aanhouden, maar BWO deed wel meer en meer mee. En toch viel de aansluitingstreffer vrij onverwacht. STEVO 1 schreeuwde bij een eigen aanval om een strafschop nadat Thomas Steggink in de zestien gevloerd werd, maar moest met lede ogen toezien dat in de tegenaanval BWO scoorde. Een flinke domper en o zo jammer gezien het aardige spel wat STEVO 1 tot dusver had laten zien. Pech had STEVO 1 even daarna ook nog met het uitglijden van Roy Damhuis in het duel met zijn directe tegenstander. Deze bediende zijn medespeler vrij voor de goal van Roy Kreuwel en liet de 2-2 aantekenen.

Zou STEVO 1 deze tegenslag te boven komen was toen de grote vraag. Ja dus. Het rechtte de rug en met de tong op de schoenen zette STEVO 1 weer aan om alsnog de 3 punten binnen te slepen. De beloning voor dat streven bleef niet uit. Uit een penalty deze keer, nadat Hans Brunninkhuis binnen het strafschopgebied onderuit was gehaald. Wilco Broekhuis, altijd belast met deze zaken, maakte geen fout en zette STEVO 1 op een 3-2 voorsprong.

BWO probeerde in de resterende tijd nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar kreeg definitief het deksel op de neus. Eerst nadat de keeper van BWO ruzie had met de bal en hij de snelheid van Roy Wigger onderschatte. Roy ontfutselde de sluitpost van BWO de bal en besliste met de 4-2 de wedstrijd. De 5-2 van Roy Wigger in blessuretijd was leuk voor de statistieken en voor het zelfvertrouwen bij deze speler die waarschijnlijk een halve marathon heeft gelopen deze middag.

De conclusie mag zijn dat de Geesterense ploeg tegen BWO won op inzet, karakter, bij vlagen goed voetbal en de juiste tactiek van trainer/coach Geert Veldhuis. Op de Peuverweide moet het spoken en dat deed het zondagmiddag eindelijk weer eens. Op deze wedstrijd moet voortgeborduurd worden door de 11 van STEVO 1.

SC Bemmel is volgende week zondagmiddag op de Peuverweide de tegenstander. Met dezelfde instelling moet deze hobbel niet onoverkomelijk zijn. Om 14.00 uur worden de STEVO-supporters weer verwacht.