Heren van VKC’03 trekken de winst naar zich toe

Gisteren maakt het eerste herenteam van VKC’03 zich klaar voor een spannende revanche tegen de heren uit Meppel. Voor aanvang van de wedstrijd was de spanning te snijden. Iedereen voelde dat er vandaag punten te halen waren.

De scheidsrechter opende de wedstrijd en van beide kanten werd fanatiek opgezwommen. Ondanks dat het VKC’03 niet lukte om de eerste bal te onderscheppen, was het eerste doelpunt van de wedstrijd wel voor de Tubbergenaren. De eerste helft sloten deze heren af met een achterstand van 2-4. De boodschap was duidelijk, het ging niet slecht, maar er kon absoluut een tandje bij.

Het tweede kwartje was een periode waarbij de doelpunten om en om floreerden, maar het liet zich vooral kenmerken door een groot aantal uitsluitingen aan beide kanten. Hierdoor werd dan ook door beide zijden geprofiteerd van de man meer. De uitslag van het tweede kwartje 7-8. De achterstand was ingehaald met 1 doelpunt, echter om te winnen moest er nog wel hard gewerkt worden.

Tijdens de wisseling van helft kwamen krachtige woorden van Rob Kienhuis en Raymond Broenink: “Komop heren, het zit erin!”. Het derde kwartje was een ware veldslag. Counters voerden de boventoon. Uitslag hiervan was 10-11.

Helaas voor de heren uit Meppel leken de heren van VKC’03 niet moe te krijgen. Gemotiveerd tot op het bot en met voldoende overtuigingskracht om deze wedstrijd te winnen werd begonnen aan het vierde kwartje. Tijdens deze periode wisten de heren van VKC’03 alle aanvallen van de thuisploeg te pareren. De boodschap ‘jullie komen er niet langs’ was duidelijk. Andersom gebeurde dit wel. De Tubbergenaren waren in staat de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met 12-11 voorsprong op het scorebord werd er een laatste time-out aangevraagd. Het devies luidde ‘rust’. Dit werd succesvol uitgevoerd waardoor de heren van VKC’03 in staat waren haar eerste 3 welverdiende punten in ontvangst te nemen.