Grafstemming bij STEVO 1 na thuisnederlaag

Na de jubelstemming van vorige week was er deze zondagmiddag eerder sprake van een grafstemming bij het eerste elftal van STEVO. SC Bemmel bleef met 0-3 aan de goede kant van de score op de Peuverweide en daar was niet mee gerekend.

Natuurlijk, het gemis van de vaste basiskrachten Mark Voshaar, Silas Prijs en Roy Wigger was een domper voor trainer/coach Geert Veldhuis, maar het gevoel was goed bij de selectie en hiermee gingen de 11 het veld in.

Het krachtsverschil was vanmiddag niet groot tussen STEVO 1 en Bemmel. Bemmel voetbalde wat makkelijker, dat wel. STEVO 1 zette er een flinke dosis werklust tegenover. Grote kansen waren schaars in de eerste helft. In de 3e minuut schoot Niels Wigger net naast en Bemmel had pech dat de bal uit een vrije trap een meter over het STEVO-doel ging. STEVO creƫerde wel steeds kleine mogelijkheden en die hadden een beter lot verdiend.

SC Bemmel werd bij de 0-1 in het zadel geholpen door keeper Roy Kreuwel. Die had pech dat hij uitgleed toen hij een bal op de 16 meter wilde wegschieten. De bal kwam daardoor voor de voeten van een speler van Bemmel en deze schoot toen simpel over de doelman in het doel. Tot aan de rust had STEVO 1 nog wel grote pech met een kopbal op de lat.

Na de onderbreking veranderde niet veel aan het spelbeeld. STEVO 1 wilde wel maar kon niet echt overtuigen. Hans Brunninkhuis probeerde het een keer van afstand en zag de bal net over het doel gaan. SC Bemmel, een minuut later, wist wel te scoren. Opnieuw ging de bal over keeper Roy Kreuwel heen.

Met de moed der wanhoop probeerde STEVO 1 van alles om de 0-2 om te buigen, maar het wilde maar niet lukken deze middag. Ook niet met de wissels Roy Wigger, Rik Kokhuis en Ruben Bekhuis. De 0-3 uit een strafschop in de 89e minuut voor de bezoekers was leuk voor de statistieken, maar niet meer dan dat. Uithuilen en opnieuw beginnen voor STEVO 1; de competitie is nog lang.

Volgende week gaat de reis naar Lichtenvoorde waar het sterke Longa’30 bestreden moet worden. Aanvang 14.00 uur.