Reutum 1 pakt eerste driepunter in Losser

Voor het eerste elftal van VV Reutum stond vandaag de uitwedstrijd tegen KVV Losser op het programma. Beide ploegen stonden vooraf nog op 1 punt, dus de noodzaak om te winnen was voor beide zeker aanwezig.

Roel Mensink was weer hersteld van zijn blessure en nam de plek over van broer Luuk. Verder waren er geen wijzigingen binnen de opstelling van Reutum 1.

In de beginfase had Reutum 1 het betere van het spel. De ploeg kreeg de tijd en de ruimte van Losser en maakte hier goed gebruik van. De eerste kans was er voor Wout Slaghekke. Maar één-op-één met de keeper wist hij niet tot scoren te komen.

Enkele minuten later werd Wout opnieuw gevaarlijk na een mooie pass van Jord van der Aa, maar deze poging ging over. Na 25 minuten spelen kwam Losser tegen de verhouding in op voorsprong. Ron Naafs zette de aanval op en na een goede voorzet wist hij knap binnen te koppen.

Reutum 1 werd hierna iets slordiger in de passing en creëerde het minder kansen. Vlak voor rust maakten de bezoekers dan toch de verdiende aansluitingstreffer. Een voorzet van Stijn Slaghekke werd goed binnengeschoten door Jan Aarnink.

Nog geen minuut later stond Reutum 1 op een 1-2 voorsprong. Mark Morskieft zette voor, de bal kwam tegen het lichaam aan van Stijn en belandde zo in het doel. Dit was tevens de ruststand.

Reutum 1 kwam de tweede helft goed uit de kleedkamer en creëerde gelijk weer kansen. Ron Brunninkhuis was dicht bij een doelpunt maar zijn uithaal ging via de onderkant van de lat weer terug in het spel. Na een uur spelen kwam Reutum op 1-3. Mark maakte ruimte voor zichzelf na een prima actie en zijn schot belandde in de verre hoek. Kort daarna kreeg Stijn de uitgelezen kans om de 1-4 te maken maar de keeper bracht redding op zijn inzet.

Zo’n 20 minuten voor tijd maakte Losser de aansluitingstreffer. Bij een corner werd de uitkomende keeper Kevin Tulk vastgehouden en een speler van Losser wist raak te kopen. Hierna nam de thuisploeg meer het initiatief in de wedstrijd en werd het nog enkele malen gevaarlijk via kopballen. Tevens werd er nog een doelpunt afgekeurd en de paal werd geraakt.

Reutum 1 wist knap stand te houden en pakte zo de eerste driepunter van het seizoen. Een ontzettend belangrijke overwinning tegen een directe concurrent.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Saasveldia op het programma. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op de Kottenbrei.