De Tukkers 1 loopt tegen de eerste nederlaag aan

Avanti Wilskracht kwam vandaag in Albergen op bezoek. Het was tot het einde spannend op sportpark ’t Loarkamp. De gasten gingen uiteindelijk met de 3 punten aan de haal: 1-2.

Het ging in de beginfase gelijk op met geen grote mogelijkheden. Voetballend was het van beide kanten niet heel best. Avanti nam na een half uur spelen de leiding. Een afgeslagen corner werd vanaf links opnieuw ingebracht. Rick Bolkesteijn werkte de bal van dichtbij in het doel: 0-1.

Na het doelpunt waren er 2 voorzetten die via een verdediger bijna in het eigen doel belandde. Aan de andere kant schoot Kjell Huisman met links op de doelman van Avanti. Een goede aanval vlak voor rust leverde bijna de gelijkmaker op. Stijn Boswerger was het eindstation, maar schoot de bal over het doel.

Een paar minuten later kwam De Tukkers 1 wel op gelijke hoogte. Jelle Hulskotte verlengde de uittrap van Sander Kemperink op Ruben Hulshof. Hij schoot de bal over de doelman in het doel: 1-1.

De tweede helft was nog maar amper begonnen toen Avanti wederom op voorsprong kwam. Een scherpe vrije trap vanaf links werd achterin door Mert Deveci in het doel gewerkt: 1-2. Daarna zakte Avanti in en nam de thuisploeg het initiatief. Dit leverde ook de nodige kansen op. Joep Egberink schoot na een individuele actie de bal naast en de keeper van de gasten pareerde een inzet van Marco Stege.

De Tukkers 1 zag ook nog 2 doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel. Avanti werd gevaarlijk uit een hoekschop die werd over gekopt. De laatste 10 minuten drongen de zwart-witten aan en kregen nog een paar grote kansen. Jelle Hulskotte schoot over en Joep Egberink raakte de binnenkant van de paal.

In de slotminuut redde eerst de doelman van de gasten en wist de verdediger de bal van de lijn te halen. Kjell Huisman ontving vervolgens de bal, maar schoot de bal naast. Avanti hield stand en trok de zege over de streep.

Aanstaande zondag reist De Tukkers 1 af naar Wierden. Om 14.00 uur wordt er op sportpark ’t Lageveld afgetrapt tegen Juventa’12.