Vasse 1 boekt solide overwinning na vroeg rood

Vanmiddag om 14.00 uur werd er afgetrapt voor de wedstrijd van het eerste elftal van SV Vasse tegen Zenderen Vooruit.

Na enkele minuten was het al bijna raak voor Vasse 1. Uit een vrije trap werd er door een Vassenaar op de lat gekopt. Dit bleek het begin van een doelpuntrijke middag. Op de daaropvolgende aanval werd de spits Len Veelers diep gestuurd en alvorens deze kon schieten werd hij neergehaald, en mocht de verdediger van Zenderen inrukken.

De vroege rode kaart hielp Vasse 1 in het zadel. Vasse 1 kreeg veel ruimte en bleef erg geduldig rond spelen. Uiteindelijk werd Daan na een dieptepass over rechts weggestuurd en kwam hij oog in oog met de keeper, dit resulteerde in de 1-0 voor Vasse 1.

Vasse 1 rook bloed en bleef doordrukken, bij een uitbraak over rechts belandde de voorzet van Daan plots, ietwat gelukkig, in de goal. Zenderen probeerde het nog wel, maar kon met 10 man geen vuist meer maken tegen de 11 uit Vasse. Vasse 1 kon de score enkele keren uitbreiden, maar liet dit na.

Toch kwam er vlak voor rust nog de 3-0, Zenderen ging druk zetten en Vasse 1 voetbalde zich er knap doorheen. Zo werd Rick Haarhuis over enkele schijven diep gestuurd en kon hij met een goede voorzet Daan in stelling brengen voor de belangrijke 3-0.

Na de thee begon Vasse 1 slap aan de tweede helft en werd er al na enkele minuten de 3-1 gescoord door Zenderen door een afgeslagen vrije trap. Zenderen geloofde er weer in en begon druk te zetten op de defensie van de thuisploeg. Dit leidde tot onrustig spel van de Vassenaren. Zenderen kreeg na een aantal uitbraken zelfs nog kans op de 3-2.

Gelukkig werd er door een uitbraak van de blauw-witten een knap doelpunt gescoord door Len Veelers, in een uitbraak over links, sneed hij naar binnen en schoot de bal onberispelijk in de verre hoek. Dit betekende toch wel de mokerslag voor Zenderen.

Zenderen geloofde er niet meer in en Vasse 1 speelde erg slordig waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging. De enige opwinding deze middag kwam nog door een weg gewerkt schot van Randy Pegge die zomaar op de lat belandde.

Het was daarmee een mooie middag voor de Vassenaren, die na 4 speelronden 6 punten bij elkaar hebben gevoetbald.

Op zondag 29 oktober volgt er een uitwedstrijd bij SV De Lutte. Terugblikkend op de wedstrijd van vorig seizoen heeft Vasse 1 daar heel wat goed te maken. De 1-0 nederlaag van het afgelopen voorjaar was de directe aanzet richting de vermaledijde nacompetitie en hielp De Lutte daarmee in het zadel van de handhaving.