Fleringen 1 verliest regelrechte thriller met 5-4

Gisteren speelde het eerste elftal van VC Fleringen de uitwedstrijd tegen SVV’91 uit Enschede. Vorig seizoen wist Fleringen 1 er met 0-2 te winnen.

Bij de bezoekers ontbrak Sjoerd Booijink wegens ziekte. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Jasper Slaghekke.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt op het sportcomplex in Enschede. Fleringen 1 was de eerste helft niet bij de les. Bijna alle duels werden gewonnen door SVV’91. Dit resulteerde het eerste half uur in een ware kansenregen voor het doel van Maarten Oosterik. SVV’91 wist er hier 4 van te benutten. Verder dan een kleine kans voor Jeffrey Heithuis kwam Fleringen niet.

Na een half uur spelen begon Fleringen 1 wat meer uit haar schulp te kruipen. Fleringen liet de bal wat makkelijker rondgaan en kwam hierdoor vaker in de buurt van het doel van SVV’91 keeper Hessel Bokdam. Vlak voor rust wist Fleringen te scoren. Via Jeffrey Heithuis werd Steven Schepers in stelling gebracht. De Fleringse middenvelder schoot de bal snoeihard via de onderkant van de lat in het doel. Ruststand: 4-1.

De tweede helft ging Fleringen 1 achterin één op één spelen om meer druk op het doel van de tegenstander uit te oefenen. De Fleringers begonnen feller te spelen en hierdoor werden er meer duels gewonnen. Fleringen 1 kreeg langzaam maar zeker grip op de wedstrijd. Dit resulteerde na een uur spelen in een treffer voor de roodhemden. Aanvoerder Martijn Poppink werd de diepte ingestuurd, omspeelde de keeper en schoot de bal in het lege doel: 4-2.

Fleringen 1 probeerde zo snel mogelijk de 4-3 te scoren en ging vol op de aanval spelen. Hierdoor kregen de aanvallers van SVV’91 veel ruimte. Het was aan de uitstekend keepende Maarten Oosterik te danken dat SVV’91 de wedstrijd niet al vroegtijdig in het slot gooide. Fleringen 1 ging alles of niets spelen en liet eindelijk zien dat de eerste helft een incident was. Vooral de sterk ingevallen Gijs Koopman was een aantal keer dichtbij een treffer.

Na 70 minuten spelen wist Fleringen 1 de 4-3 te maken. Een mooie voorzet van Jeffrey Heithuis werd door Martijn Poppink binnengeschoten. Helaas voor Fleringen wist SVV’91 al snel hierna de 5-3 te maken. Toch was het Fleringen 1 dat vlak voor tijd nog de 5-4 wist te maken. Een strafschop werd door Martijn Poppink feilloos binnengeschoten. Fleringen 1 probeerde koste wat kost nog de 5-5 te maken, helaas lukte dit niet meer.

De volgende wedstrijd speelt het eerste elftal van VC Fleringen thuis tegen ’t Centrum. De wedstrijd begint om 14.00 uur.