Handbaldames van Stevo werken hard en winnen thuis

Nadat vorige week de dames van handbalvereniging Stevo een goede wedstrijd hadden gespeeld tegen TVO, wilden ze die lijn graag blijven vasthouden tegen de volgende tegenstander: Hacol ’90 uit Oldenzaal.

De thuiswedstrijd begon echter wat rommelig aan de kant van de ploeg uit Geesteren; de verdediging zat nog niet goed dicht en ze hadden nog geen grip op de cirkel. Wel bleven ze in aanvallend opzicht goed handballen, waardoor ze Hacol goed konden bijhouden.

Na ongeveer 10 minuten spelen, begonnen de dames van Stevo ook meer grip te krijgen op de wedstrijd in verdedigend opzicht. De verdediging zat goed dicht en vele afstandsschoten werden tegen gehouden door de keepster. Ook bleven ze aanvallend goed spelen, met veel gevarieerde aanvallen en snel spel. Dit resulteerde in een ruststand van 15-13 in het voordeel van Stevo Dames 1.
In de rust hebben ze besproken vooral door te gaan met het goede spel dat ze in de eerste helft hadden laten zien, en dat ze iets zorgvuldiger moesten worden in de eerste en tweede fase van de aanval.

Met dit in hun achterhoofd begonnen de dames aan de tweede helft. Ook nu zat de verdediging goed dicht en werden de aanvallen goed uitgespeeld. Helaas werd er nog veel slordig balverlies geleden, mede door de spanning, waardoor ze niet verder konden uitlopen van Hacol. Na het eindsignaal stond er echter een mooie 27-25 overwinning op het scorebord.

Volgende week speelt Stevo 1  uit tegen het tweede team van Bentelo.