Jolly Jumpers 1 verliest in Katwijk

Na een lange reis met maar liefst 8 speelsters stond er  zaterdagmiddag om 18.00 uur de wedstrijd tegen Grasshoppers op het programma voor het eerste team van Jolly Jumpers.

Het eerste kwart begon Jolly Jumpers 1 erg sterk en ze zochten elkaar goed op. De verdediging zat goed dicht en de Tubbergse dames werkten hard. Hierdoor stond er een voorsprong van 6 punten op het bord: 19-25.

Het tweede kwart zette de ploeg uit Tubbergen goed door. Aanvallend zochten ze de ruimte goed op en hierdoor kwam Jolly Jumpers 1 vaak op de vrije worplijn te staan. De laatste paar minuten zaten ze even niet in hun spel. Daar maakte de thuisploeg goed gebruik van en kwamen terug. Grasshoppers zochten goed de vrije man en hun spel leefde meer. Ruststand 44-43 in het voordeel van de thuisploeg.

In het derde kwart zette Grasshoppers hun goede spel weer door. Ze waren sterk inside en wisten hoe ze de lengte moesten gebruiken. Jolly Jumpers 1 bleef hard werken en de verdediging bleef lastig voor de thuisploeg. Ook de Tubbergse dames bleven goede opties spelen en dit kwart eindigde dan ook in 62-62. Het hing hierdoor af van het laatste – en dus beslissende – kwart.

Het vierde kwart wilden beide teams graag de wedstrijd winnen. Daardoor ontstond er wat onrust aan allebei de kanten.  Grasshoppers wist dit toch naar zich toe te trekken, waardoor de ‘jumpers’ in de laatste paar minuten weinig antwoord hadden. Jolly Jumpers verliest in Katwijk met 80-71 van Grasshoppers.

De balvirtuozen uit Tubbergen kijken met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Ze hebben goede stappen gemaakt als team en focussen zich op de volgende wedstrijd: 18 november om 19.30 uur thuis tegen Cangeroes uit Utrecht.