Manderveen 1 tegen Bornerbroek doelpuntenrijk

Foto: VV Manderveen

Gistermiddag stond de wedstrijd tussen nummer laatst en een-na-laatst op het programma. Op sportpark de Samenwerking speelde de 15-koppige selectie van Manderveen 1 tegen Bornerbroek.

Het eerste elftal van VV Manderveen startte voortvarend. Timo Roelofes zocht de een-twee met spits Tom Wessels, nam de bal weer in ontvangst en met een droog schot verschalkte hij de keeper uit Bornerbroek.

Voetballend werd Bornerbroek sterker, maar de roodhemden sloegen opnieuw toe. Manderveens legende Vincent Webbink tikte zijn eigen corner vlag aan, startte zijn turbomotor en kwam met een sprint waar Churandy Martina blij van wordt voor het vijandelijke doel. Daar ontving hij de crosspas van Timo Roelofes en als een volleert goaltjesdief transporteerde hij de bal in het netje.

Bornerbroek maakte na een half uur de aansluitingstreffer. Een schitterend genomen vrije trap werd tot doelpunt gepromoveerd. Niet snel na de 2-1 volgde al de gelijkmaker. Wijfelend optreden van de Manderveense defensie zorgde voor onnodige onrust. Het gevolg was een ouderwetse tackle van rechtsback Cees Peterman. Helaas raakte hij de man i.p.v de bal en ging die laatste op de stip. De aanvoerder van Bornerbroek faalde niet. Deze 2-2 was ook de ruststand.

In de tweede helft waren beide ploegen in evenwicht. Positief was dat er meer werd gevoetbald door beide ploegen dan in de eerste helft. Bij Manderveen 1 werd Stef de Witte binnen de lijnen gebracht die voor de nodige rust zorgde. Echte kansen bleven voor beide partijen echter achterwege.

In de 65e minuut werd er eindelijk weer een vuurwerkpakketje aangestoken. Joris Wesselink besloot een vuur pijl af te schieten. Snoeihard belandde de bal in het doel. Manderveen 1 was vastbesloten de overwinningssigaar van damestrainer en tevens supporter Geert Slomp te laten gloeien, maar 10 minuten voor tijd sloeg Bornerbroek uit het niets toe. Een hachelijk moment in de Manderveense defensie leidde tot de 3-3.

De strijdende Wout Wesselink had vlak voor tijd nog de winnende op de schoen, maar de bal miste het doel op een haar. Opnieuw geen driepunter voor de plaatselijke trots. De derby eindigde in 3-3.

Reacties

article
52752
Gistermiddag stond de wedstrijd tussen nummer laatst en een-na-laatst op het programma. Op sportpark de
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20171113/manderveen-1-bornerbroek-doelpuntenrijk/
2017-11-13T09:28:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/10/23224526/VV-Manderveen-1-2017-2018.jpg
Sport