TVC 1 uit de beker geknikkerd door vierdeklasser

Afgelopen carnavalsweekend heeft het eerste elftal van TVC’28 weinig gebracht. Zaterdagavond verloor het de bekerwedstrijd van BVV Borne, een team dat 2 klassen lager voetbalt.

Vooraf hield niemand rekening met een stunt van de Bornenaren, want de Tubbergenaren draaien bovenin mee in de tweede klasse en speelden het seizoen daarvoor zelfs nog een treetje hoger. In het begin van de wedstrijd leek dat ook zo. TVC 1 liet de bal snel rondgaan en gaf vol gas.

Toch kwam BVV op voorsprong via een stiftbal over keeper Ruud Hesselink, die hiertegen machteloos stond. TVC 1 leek niet onder de indruk, maar moesten in de 17e minuut lijdzaam toezien hoe Borne een prima aanval wederom doeltreffend afrondde en de stand op 0-2 bracht.

Niet veel later, in de 24e minuut, rechtte de Tubbergse ploeg de rug en scoorde het via een snel uitgespeelde counter de 2-1. Waar vervolgens iedereen verwachtte dat de thuisploeg nog voor rust de gelijkmaker zou noteren, waren het de Bornenaren die in de 45e minuut het verschil weer op 2 treffers bracht: 1-3.

Na de thee scoorde TVC 1 al snel de aansluitingstreffer: 2-3. De bezoekers toonden lef en de thuisploeg kreeg ook kansen, maar tot scoren kwamen de teams in reguliere speeltijd niet meer.

In de 98e minuut kreeg TVC 1 een strafschop toegekend, maar deze werd gemist. Zodoende verloor de tweedeklasser van de bezoekende vierdeklasser en zijn de kansen op een bekerwinst voor TVC 1 verkeken. Komende zondag wacht Bon Boys in Haaksbergen op de blauwhemden voor een competitiewedstrijd.