Hekkensluiter Schalkhaar verrast STEVO 1

De nummer laatst in de eerste klasse, Schalkhaar, kreeg in de thuiswedstrijd het eerste elftal van STEVO er vanmiddag met 3-1 onder. Daar had de ploeg van trainer/coach Geert Veldhuis totaal geen rekening mee gehouden.

Omdat ook nog de ploegen onderin, BWO, Tubantia en Quick 1888 allen wonnen, bevindt STEVO 1 zich plotseling weer in een penibele situatie, namelijk gedeeld tweede van onderen op de ranglijst. De nederlaag komt hard aan in het Geesterense kamp.

Schalkhaar had vooraf in 2 wedstrijden slechts 2 punten verzameld; 5 minder dan STEVO 1, en nu, na de wedstrijd, is het verschil nog maar 2.

STEVO 1 begon goed aan het treffen. Al in de eerste minuut schoot Roy Wigger de bal op de paal, wat eigenlijk de voorsprong had moeten zijn gezien de ruimte en tijd die hij kreeg. Het had STEVO 1 misschien ook wel in het zadel geholpen om een goed resultaat te halen deze middag. Na deze gemiste kans was het ook gedaan met de goede bedoelingen van de ploeg uit Geesteren in de eerste helft. Het veldspel daalde naar een bedenkelijk niveau.

Ook Schalkhaar speelde nog niet veel klaar, maar creëerde wel de nodige corners, zonder hieruit resultaat te halen. Dat resultaat kwam er eerst door een cadeautje van STEVO 1. Wilco Broekhuis kopte heel ongelukkig bij een hoge voorzet de bal precies voor de voeten van Twan Huisman van de thuisploeg, die daarna weinig problemen kende om Roy Kreuwel te passeren. Even later had Wilco Broekhuis aan de andere kant pech met zijn prima kopbal op het doel uit een corner. Op de lijn werd de bal maar net weggewerkt door Schalkhaar. Tot aan de rust was het Schalkhaar dat nog twee goede mogelijkheden had om de stand verder uit te breiden.

STEVO 1 moet uit een ander vaatje tappen was de mening van de meegereisde supporters uit Geesteren in de rust. Dat deed het ook in de tweede helft. Er werd druk uitgeoefend op het doel van Schalkhaar, maar doordat de passing nog al eens te wensen overliet, bleef Schalkhaar gevaarlijk in de counter. Roy Wigger in de 73e minuut en Niels Wigger even later hadden mogelijkheden om de partijen op gelijke hoogte te brengen, maar het greintje geluk ontbrak op het beslissende moment.

Schalkhaar deed het beter. Door het aanvallende spel van STEVO 1 lag, als gezegd,  het gevaar van de counter op de loer en hoe. Jip Ellenbroek wist te ontsnappen aan de verdediging van de Geesternaren en met een lage bal in de verre hoek bracht hij Schalkhaar op 2-0.

STEVO 1 gaf niet op en de aansluitingstreffer in de 85e minuut gaf nog enige hoop bij de 11 in het veld op minimaal een gelijkspel.  Die hoop was al snel weer vervlogen toen Stijn Harmelink zijn been liet staan in de 87e minuut in het eigen strafschopgebied. De linkerspits van Schalkhaar viel gewillig over Stijn’s been heen en de beslissing van de scheidsrechter, een penalty, was de enige juiste. Sven Kelder van Schalkhaar, die zich achter de bal posteerde, miste niet en zorgde met zijn doelpunt voor de 3-1 eindstand.

De winst werd vanzelfsprekend met veel gejuich begroet in het veld en vanaf de tribune. Logisch ook, omdat met de drie gewonnen punten de aansluiting met de onderste ploegen bijna hersteld is. STEVO 1 likt zijn wonden en moet volgende week thuis op de Peuverweide proberen om Rigtersbleek te verslaan. Een hele klus, maar niet onoverkomelijk.