TVC 1 deelt de punten met Bon Boys

Het eerste elftal van TVC’28 begon uitstekend aan de wedstrijd in Haaksbergen tegen Bon Boys.

Het vele balbezit resulteerde in enkele goede mogelijkheden. Na 10 minuten had Okke Schepers de kans om de openingstreffer te maken; helaas faalde hij oog in oog met de doelman. Drie minuten later was het wel raak: Stefan Huiskes wist het net te vinden na een goed opgezette aanval.

Hierna begon TVC 1 slordig en ongeconcentreerd te spelen zodat Bon Boys kon terug komen in de wedstrijd. Een uitstekende actie en schot van spits van Bon Boys zorgde voor de 1-1. Het laatste wapenfeit van de eerst helft kwam van Okke Schepers die het doel net niet kon vinden: zijn vrije trap belandde op de paal.

In de tweede helft begon TVC 1 sterk en had dan ook het betere van het spel. Enkele grote kansen van Stef Roelofs, Sjoerd Oosterik en Jeffrey Huizinga werden niet gepromoveerd tot een voorsprong.

In het laatste kwartier kon het beide kanten op. De counters volgenden elkaar over en weer in hoog tempo op. Voor beide ploegen leverde dit geen echt grote kansen op. Mede door het bij vlagen slordige spel deed TVC 1 zich tekort en ging het met slechts 1 punt terug richting Tubbergen.

Volgende week zondag is SV Epe de tegenstander. De bal zal in Tubbergen om 14.00 uur gaan rollen.

TVC 2

In het gelijk opgaand duel werd met 0-0 de kleedkamers opgezocht tegen Rohda Raalte 2.

In de tweede helft werd een doelpunt van Gijs Kuipers afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg had daarvoor al enkele keren het houtwerk geraakt. Waar de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel leek te eindigen, ging de verder goed fluitende scheidsrechter vlak voor tijd in de fout. Een opzichtige duw werd niet bestraft, waardoor een voorzet op knullige wijze in eigen doel belandde. Zo eindigde een sterk duel van TVC 2 helaas wederom in een nederlaag: 0-1.

Volgende week speelt het tweede om 11.15 uur thuis tegen De Zweef 2.

TVC 3

Met een flink gewijzigde opstelling startte TVC 3 sterk aan de wedstrijd. De bal werd snel rond gespeeld maar kansen werden niet gecreƫerd. SDC 3 loerde op de counter en TVC 3 had het geluk dat de paal voor SDC 3 in de weg stond.

In de 35e minuut werd Tom Kempers gelanceerd over de rechterflank. Met een strakke voorzet bereikte hij Hidde Penterman bij de tweede paal. Met een harde kopbal zette hij TVC 3 op een 1-0 voorsprong. Dit bleek tevens de ruststand.

Na rust zat SDC 3 er strak op en dit resulteerde in een snelle gelijkmaker. In de 48e minuut werd de bal fraai in de kruising gekruld door SDC 3. TVC 3 herstelde zich snel. Bas Buyvoets stoomde via de rechterkant op en zette de bal strak voor. Wiebe Penterman stapte bekeken over de bal heen waardoor Stef Oosterik kon uithalen: 2-1.

TVC 3 liet zich hierna steeds verder terug drukken en SDC 3 knokte voor de gelijkmaker. TVC 3 hield stand en trok, na de nederlaag van vorige week, nu wel de 3 punten over de streep. Voetballend was het misschien niet geweldig, maar met een goede portie werklust heeft TVC 3 eindelijk loon naar werken.

Volgende week gaat TVC 3 voor wederom 3 punten. Oldenzaal 2 is dan de tegenstander.