MVV 1 blijft koploper na gelijkspel tegen Achilles’12

Vanmiddag speelde het eerste elftal van MVV’29 een thuiswedstrijd tegen Achilles’12 uit Hengelo. Op een zwaar veld werd om klokslag 14.00 uur voor de eerste maal gefloten.

MVV 1 liet de bezoekers in het eerste bedrijf voetballen om vanuit de omschakeling tot kansen te komen. Achilles’12 had veel balbezit, maar deed hier niet veel mee. Alleen met corners en vrije ballen werd men gevaarlijk voor het doel van keeper Giel Groothuis. Ondanks dat Achilles’12 meer balbezit had, was het de thuisploeg die voor rust een paar keer echt gevaarlijk werd maar deze grote kansen waren niet besteed aan de spelers in het zwart wit. Met een 0-0 ruststand ging men aan de thee.

Na de rust begon MVV 1 slecht aan de tweede helft. Het was ook Achilles’12 die de score deze middag opende en de 0-1 op het scorebord zette. Hierna kreeg de thuisploeg de kans om de score gelijk te trekken. Een handsbal binnen het 16-metergebied van de gasten uit Hengelo werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Ramon Lesker schoot deze goed binnen en trok zo de stand weer gelijk trok.

Gelijk daarna Achilles’12 weer een goal. Bij een voorzet vanaf de zijkant gleed een verdediger van MVV’29 uit en zo kon de spits de 1-2 binnenkoppen.

MVV 1 ging op jacht naar de gelijkmaker en het ging ook beter voetballen. Een corner van Gijs oude Munnink werd door Ramon Lesker goed binnengekopt en zo bracht hij de stand op 2-2.

Daarna kregen beide teams kansen op de derde goal, maar deze werden niet verzilverd en zo stond er na ruim 90 minuten voetballen een gelijkspel op het scorebord. Doordat andere ploegen ook niet alle punten pakten of helemaal niet in actie kwamen, behoud MVV 1 zijn status als koploper in de tweede klasse.

Volgende week staat de uitwedstrijd richting Apeldoorn op het programma, want dan zullen de manschappen van trainer/coach Marcel oude Nijhuis moeten aantreden tegen WSV. De aanvang van deze pot is 14.00 uur.