Vervelende nederlaag voor Jolly Jumpers 1

Vanmiddag stonden de basketbaldames uit Tubbergen weer op het veld in Landsmeer.

De wedstrijd begon om 15.30 uur tegen Landslake Lions. Na een lange warming-up begon het eerste team van Jolly Jumpers sterk in de aanval. De bal ging snel rond en er werd goed gekeken naar de open man. Dit kwart eindigde daarom ook met 10-16 in het voordeel van de Tubbergse dames.

In de tweede kwart ging het wat moeizamer, vooral in de verdediging ging het minder goed. Door de aanvallende rebounds van de tegenstanders kwamen zij steeds dichterbij en eindigde het kwart met 27-30 voor Jolly Jumpers 1.

Na een goed gesprek tijdens de rust werden de gemaakte afspraken toch niet goed uitgevoerd, met name in de verdediging werd er niet hard gewerkt. Landslake Lions vond het goed spel en hier hadden Tubbergse dames even geen antwoord op. Hierdoor eindigde dit kwart in een 52-44 voor de tegenpartij.

Het vierde kwart begon goed. Jolly Jumpers1  herpakte zich en gaven niet op. Door snelle aanvallen en goeie fastbreaks probeerden de dames de achterstand te verminderen. Er werd wel agressiever verdedigt maar de aanval liep niet en daar profiteerden de thuisploeg van. Het was helaas net niet genoeg om de winst mee te nemen naar Tubbergen.

Een zeer leerzame pot voor Jolly Jumpers 1. Nu de koppen weer omhoog en door naar de volgende wedstrijd. Volgende week zaterdag, spelen de dames om 19.30 uur een thuiswedstrijd tegen Springfield.