MVV 1 verliest in blessuretijd van Columbia

Vanmiddag om 14.00 uur begon de topper in de tweede klasse J, waarin de nummer 1, het eerste elftal van MVV’29, het thuis opnam tegen de tegen nummer 2, Columbia uit Apeldoorn.

De manschappen van trainer/coach Marcel Oude Nijhuis begonnen zeer zwak aan deze kraker. De felheid ontbrak bij de koploper uit Harbrinkhoek. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong voor de ploeg uit Apeldoorn. Vlak hierna was Columbia weer trefzeker, dit keer via een hoekschop.

Columbia bleef de bovenliggende partij en ook de 3-0 viel nog in het eerste half uur van de wedstrijd. Hierna kwamen er nog kleine kansen voor MVV 1, maar de ploeg kon het de doelman van Columbia niet moeilijk genoeg maken.

Na de theepauze was er een heel ander MVV 1 te zien. Het team won weer duels en voetbalde veelal op de helft van Columbia. MVV’29 was beter dan Columbia en de frustratie begon toe te slaan. Een aanvaller van Columbia trapte Jorgen Weiss op onnodige wijze na en de scheidsrechter kon niks anders dan een rode kaart trekken.

Hierna kwam MVV 1 meer en meer en het was Ramon Lesker die de bal inkopte na een voorzet van Kai Wesselink. Dit gaf MVV’29 een boost en in de 71e minuut was het invaller Stan oude Avenhuis die de voorzet van Milan Weiss bekroont met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van MVV 1: 3-2.

Ook de 3-3 viel nog. Wederom was het Ramon Lesker die de bal beheerst binnenschoot vanaf 9 meter van de goal na een afgemeten pass van captain Jordy Groot. Een geweldige comeback en MVV 1 wilde meer. Desalniettemin kon MVV 1 een goede tweede helft niet belonen met een 3-punter. In blessuretijd was het de invaller van Columbia die de bal keurig tegen de touwen schoot en doelman Giel Groothuis kansloos liet, 4-3.

Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer. MVV 1 verliest weer eens een thuiswedstrijd. De nieuwe koploper van de tweede klasse J neemt 3 punten mee naar Apeldoorn. De Harbrinkhoekers gaan zo de winterstop in met een tweede plek én een periode op zak. Marcel Oude Nijhuis en zijn spelers kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft en hopen dat deze lijn ook na de winterstop doorgezet zal worden.