De laatste kampioen van dit jaar?

Hebben de meeste teams het er al opzitten voor wat hun sportieve prestaties in 2017 betreft, een uitzondering moet zelfs in het kerstweekend nog op komen draven. Het resultaat: een welverdiend kampioenschap.

Vandaag stond er voor de meiden onder 15-1 van De Tukkers nog een voetbalwedstrijd gepland. Daar waar alle andere teams al aan de (alcoholvrije) kerstborrel konden, moesten deze tieners nog een keer aan de bak om hun kampioenschap definitief veilig te stellen. In de tweede klasse stonden de Albergse meiden in punten gelijk met collegaclub STEVO, al hadden de meiden uit Geesteren een wedstrijd meer gespeeld.

De tegenstander voor de kampioenswedstrijd was Vroomshoopse Boys MO15-1. Die meiden stonden onderaan, dus op papier mocht het geen moeilijke wedstrijd worden. Een groot aantal supporters had de gang naar Vroomshoop gemaakt en zorgden voor een goede sfeer. Zelfs de skivakantie van één gezin werd een dagje uitgesteld om de kampioenswedstrijd mee te maken.

Wedstrijd

Om 09.45 uur werd er op het kunstgras in de voormalige veenkolonie afgetrapt. De eerste 20 minuten speelden de meiden onrustig en konden ze de bal niet in de ploeg houden. Het spel was niet goed; hiervoor hadden de ouders niet hoeven komen. Het team kwam door een geluksgoal wel op een 0-1 voorsprong, maar 10 minuten later kon Vroomshoop langszij komen: 1-1. Hier schrokken de meisjes uit Albergen van en ze besloten om te gaan aanvallen. Dankzij een paar goed opgezette acties en de teruggevonden vechtlust konden ze toch redelijk eenvoudig uitlopen naar een comfortabele 1-5 ruststand.

Na rust bleef de Tukkers aanvallen en een paar prachtige individuele acties, goede passes en mooie goals floot de scheidsrechter voor het laatst. De stand was ondertussen 1-8 in het voordeel van de Albergse meiden. Het kampioenschap in de tweede klasse was een feit! Direct werd de (kinder)champagne ontkurkt en vierden ze een feestje op het veld. Niet veel later waren de confettikanonnen daar om het spektakel compleet te maken. Na 10 wedstrijden had het team 30 punten weten te behalen en is het ongeslagen kampioen.

Promotie

Op de terugweg werd er gesmikkeld bij de grote gele M, waarna de kampioenen huiswaarts keerden om te genieten van een welverdiende kerstvakantie. Na de vakantie starten de voorbereidingen op de nieuwe seizoenshelft, waarin het team uit zal komen in de eerste klasse.