Jongste teampje VV Langeveen glorieus kampioen

Vanaf het begin van dit nieuwe seizoen speelt het jongste voetbalteam van VV Langeveen in de vernieuwde pupillenopzet van de KNVB, namelijk de spelvorm 6 tegen 6, op een kwart veld.

Een succes, want iedereen komt lekker veel aan de bal. Maar ook een succes betreffende resultaten, want uitkomende in de 3e klasse, wist Langeveen JO8-1G tot dusver alle wedstrijden in winst om te zetten. Afgelopen zaterdag 9 december zou de kampioensvlag gehesen kunnen worden in de thuiswedstrijd tegen De Tukkers JO8-2, maar Koning Winter strooide sneeuw op de Langeveense velden, met een afgelasting tot gevolg. Bijzonder collegiaal waren de Tukkers bereid de wedstrijd alsnog te spelen, zodat het kampioenschap echt gevierd kon worden.

Nerveus

Gisteren om 17.30 uur werd er onder grote belangstelling afgetrapt op sportpark ’t Schreuder. Al snel bleek dat De Tukkers niet alleen voor de medewerking waren gekomen, maar er een prima potje voetbal van maakten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Toch kwam Langeveen op een 2-0 voorsprong, maar juist dat maakte hen nerveus, want De Tukkers kwamen nog voor rust langszij. Opgepept in de rust werd er in tweede helft gestreden voor elke meter, en wel met succes. De 3-2 en 4-2 voorsprong kwamen kort achter elkaar en vanaf dat moment was de aanstaande kampioen ontketend. De uiteindelijke 9-2 overwinning was dan ook tekenend voor het gehele najaar seizoen. De ongeslagen status maakt Langeveen JO8-1G glorieus kampioen.

Sportief

Tegenstander De Tukkers toonde zich bijzonder sportief en overhandigde zeer attent een presentje aan de pupillen van Langeveen met de felicitaties. Shirtsponsor Kuipers aannemersbedrijf had voor iedereen een leuke pet en van mede-shirtsponsor Hans Plegt kregen de pupillen een leuke muts aangeboden. Na afloop was er voor beide teams patat en ranja en overhandigde vicevoorzitter Jan Mensen namens voetbalvereniging Langeveen nog een prachtig gegraveerd standaardje, gesponsord door lasbedrijf Krola.