Gert Huzink snelste Nederlander in de Dakar Rally

Foto: Riwald Dakar Team

Het Riwald Dakar Team is goed op dreef. Tijdens de derde etappe van de Dakar Rally 2018 eindigde de truck, met Gert Huzink uit Manderveen achter het stuur, knap als zevende. Genoeg voor een zesde plaats in het totaalklassement.

Het team van Riwald, dat ook bestaat uit Rob Buursen (Tubbergen) als navigator en mecanicien Martin Roesink, verloor uiteindelijk 41 minuten op de etappewinnaar. Voldoende om als snelste Nederlanders over de streep te komen. Gisterochtend waren ze nog als 18e van start gegaan.

Huzink spreekt ondanks het uitstekende resultaat van een pittige proef. “Een deel van de proef bevatte dezelfde stukken als gisteren, maar vandaag hebben we besloten op de normale banden te gaan rijden, onze vertrouwde Michelins. Dat beviel een stuk beter. Een deel van de proef stond weer bol van de hoge en steile duinen, veel los zand, afgewisseld met snelle paden. Echt een topdag. We hebben weinig gekke dingen meegemaakt, wel hebben we even stilgestaan in de duinen, maar niet vastgestaan.”

BESTE NEDERLANDER BIJ SS3

BESTE NEDERLANDER BIJ SS3

Geplaatst door Riwald Dakar Team op maandag 8 januari 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen