Heren 1 van VKC’03 gaat strijdend ten onder

Het is zaterdag 13 januari als de leden van het eerste herenteam van VKC’03 zich al om 10.30 uur verzamelen in Tubbergen om vandaar richting Groningen te vertrekken.

Een aantal heren, die normaliter van vaste waarde zijn in de hoofdmacht, moest ditmaal verstek laten gaan vanwege het niet ideale tijdstip. Reden voor VKC’03 om versterking mee te nemen in de naam van Tim Voorhuis, Tim Harmelink, Ruben Baas en Twan Harmsen.

Waar de heren van de Walvisch scherp uit de startblokken kwamen bleef VKC’03 nog even achter. Na amper 4 minuten spelen keken de bezoekers uit Tubbergen tegen een 5-1 achterstand aan. Gelukkig was iedereen hierna bij de les en zo werd de eerste periode afgesloten met een goede 5-3 tussenstand.

De tweede periode is inmiddels van start gegaan en VKC’03 wist de goede lijn door te zetten. De heren wisten terug te komen in de wedstrijd en maakten er 5-5 van; ze waren ‘back in business’. Helaas werd er te vroeg gejuicht, want al snel vielen ook de doelpunten weer aan Groninger zijde. Zo snel als de formatie uit Tubbergen terug kwam, zo snel gaven ze het ook weer uit handen… Tussenstand aan het eind van de tweede periode was 11-6.

Het devies luidde bij aanvang van de derde periode als volgt: beginnen zoals we ook de tweede periode zijn begonnen. Jammer genoeg wist de Walvisch de lijn door te zetten die ze gevonden hadden en maakten er dan ook al snel 15-8 van. De wedstrijd leek gespeeld.

Ook de thuisploeg dacht de punten in de tas te hebben. De bezoekers dachten hier echter anders over en begonnen de vierde periode weer erg sterk. Binnen 2 minuten wisten de heren van VKC’03 welgeteld 3 keer te scoren. De welbekende flow leek gevonden en dit bleef ook door de coach van de Walvisch niet onopgemerkt. Hij vroeg daarom een time-out aan. Deze bleek de Groningers goed te doen. Tubbergen wist het net namelijk niet meer te vinden. Daarentegen werd er door de Walvisch nog 2 ker gescoord. Eindstand: 17-11.