VC Fleringen’68 kent drukbezochte receptie

Foto: VC Fleringen

De jubilerende voetbalclub van Fleringen mocht op veel belangstelling rekenen tijdens de receptie voor het 50-jarig bestaan.

Nadat iedereen een rondleiding over het compleet gerenoveerde complex had gehad van de jubileumcommissie, heette voorzitter Gerard Schepers iedereen welkom in een gezellig aangekleed clubgebouw. Hij liet de geschiedenis van de jongste vereniging uit de gemeente nog eens de revue passeren en wist natuurlijk historische overwinningen en smadelijke nederlagen nog eens te verhalen. “Het blijft belangrijk te benadrukken dat het belang van de voetbalclubs in de gemeente Tubbergen ook op het sociale vlak ligt”, aldus de voorzitter. Ook bedankte hij iedereen, van vrijwilliger tot sponsoren en overheid, die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de ruim 4 ton kostende renovatie van sportpark ’t Reuvekamp. “Aandacht en zorg voor elkaar is het allerbelangrijkste ook bij onze club”, benadrukte de voorzitter vervolgens.

Wethouder Roy de Witte was de volgende spreker en had het jubileumboek alvast goed doorgenomen. De wethouder gaf aan dat er veel mooie verhalen te lezen zijn die niet gaan over de resultaten in het voetbal, maar over het belang van de voetbalvereniging in de samenleving. Mensen ontmoeten, samen plezier hebben en sporten vatte de wethouder samen. De nieuwe kerk in de samenleving, de club verbindt mensen. Zijn eerste wedstrijd in de senioren wist hij zich nog goed te herinneren. Dat was een wedstrijd tegen Fleringen. De uitslag laten we in het belang van de wethouder even buiten dit artikel. Tenslotte moeten er vragen voor de lezers overblijven…

Gerard Oude Lansink benadrukte, als voorzitter van de voetbalraad, het belang van de aanleg van een kunstgrasveld – ook voor de kleine clubs in de gemeente. De Nederlandse Katholieke Sportraad (NKS) schonk de jubilaris een mooie vlag en benadrukte het belang van samenwerken, vrijwilligers en eensgezindheid bij de jeugd.

Na de pauze was het Mark van Zutphen, voorzitter van de dorpsraad, die het belang van sport in de samenleving benadrukte in zijn toespraak. In Fleringen wonen 912 mensen, waarvan er 257 lid zijn van de voetbalclub. Dat is 28% van de Fleringers. Landelijk is dat maar 7%. Hoe doen jullie dat toch, vroeg hij de voorzitter van VC Fleringen.

De KNVB was in de persoon van Jaap van de Kolk ook present en wist de vereniging niet alleen blij te maken met een nieuwe bondsvlag, maar daarnaast ook met een drietal onderscheidingen. Een KNVB-speld in zilver was er voor Clemens Frielink en een KNVB-speld in goud was er voor Gerard Kok en Gerard Schepers. Zij waren bestuurlijk van groot belang voor Fleringen.

Toen carnavalsprins Nico en adjudant Bertho van de Kroesmennekes tenslotte een cheque aanboden van €777 konden ze rekenen op een daverend applaus. De burgemeester wist eerder te melden in het plaatselijke ‘carnavalsbeukske’ dat de gemeente Tubbergen dit jaar 50 jaar carnaval kent. De voorzitter van de jubileumcommissie gaf vervolgens aan dat hij niet had gedacht dat de oprichting van de voetbalclub in Fleringen zo’n vreugde teweeg had gebracht dat in de hele gemeente daarvoor overal carnavalsverenigingen werden opgericht. Hij nodigde dan ook alle carnavalsverenigingen uit hun jubileumjaar tijdens de wedstrijd Fleringen – FC Twente (in juli) luister bij te zetten.

Tot slot werd het jubileumboek uitgereikt aan de hoofdsponsoren van de club. De jonge ondernemers bij Lohuis en Tasche kregen daarbij het nakijken, want ‘good old’ Bernard Lohuis en Gerard Tasche werden in de bloemetjes gezet en gingen met het jubileumboek aan de haal. Ook de co-sponsoren, ereleden en leden van verdienste ontvingen een jubileumboek.

Er werd daarna nog even gezellig nagepraat op de receptie. De jubileumcommissie kan zich voorbereiden op de volgende activiteiten in het jubileumjaar te beginnen met een bezoek van alle jeugdleden aan FC Twente in maart en een vrijwilligersavond in april alvorens een reeks aan toernooien op de agenda staan in mei en juni.

Nieuwjaarsreceptie

Na de receptie op zaterdag stond er voor de VC Fleringen vandaag alweer de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie op de agenda. Alle seniorenteams waren op het complex te vinden om samen een eerste training in 2018 af te werken. Om 11.00 uur stond de koffie klaar en toen alle leden fris in de kantine waren verschenen, gaf voorzitter Gerard Schepers in zijn nieuwjaartoespraak aan erg ingenomen te zijn met de activiteiten in het jubileumjaar tot dusver.

Ook kondigde Schepers aan na dit jubileumjaar te stoppen met het voorzitterschap en het stokje graag overdraagt ook om zo de nodige verjonging in het bestuur mogelijk te maken. Hij is inmiddels de langst dienende voorzitter die VC Fleringen gekend heeft. Na ruim 16 jaar vindt hij het mooi geweest en een goed moment om een opvolger aan te kondigen. Na zijn toespraak was er een borrel en werd afgesloten met de gebruikelijke snertmaaltijd voor alle leden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen