Fleringen 1 wint oefenwedstrijd tegen Zenderen Vooruit

Het eerste elftal van VC Fleringen heeft gisteravond een zeer verdienstelijk resultaat behaald in een oefenwedstrijd tegen Zenderen Vooruit. Er werd met 1-2 gewonnen op bezoek bij de sterke vierdeklasser.

Fleringen 1 opende sterk en had vanaf de aftrap de touwtjes stevig in handen. Dit resulteerde al vrij snel in een 0-1 voorsprong. Tim Stopel leverde een mooie voorzet af en deze werd door Steven Schepers schitterend met binnenkant rechts in de verre hoek geschoten. Hierna was er nog een prima mogelijkheid voor Martijn Poppink die niet verzilverd werd.

Een minuut later was er een kans voor Zenderen Vooruit. Freek Vlaskamp schoot vanaf de rand van het strafschopgebied maar het schot werd door Maarten Oosterik prima naast het doel getikt. Na een half uur spelen kwam er dan toch de verdiende 0-2 voor Fleringen 1. Een slimme hoekschop van Jasper Slaghekke verdween zomaar in de verre hoek. Ruststand: 0-2.

De tweede helft drong Zenderen Vooruit meer aan. Na 10 minuten spelen kwam Zenderen terug in de wedstrijd door een ongelukkig eigen doelpunt van Tieme Koopman. Zenderen probeerde de gelijkmaker te forceren maar de Fleringse defensie onder leiding van de zeer sterk spelende Jeffrey Heithuis gaf geen krimp.

Fleringen 1 had zelfs nog op 1-3 kunnen komen door grote kansen voor Tim Schepers, Sjoerd Booijink en Jitse Nijland. De Fleringers gaven de voorsprong niet meer uit handen en behaalde hierdoor een zeer mooi resultaat tegen een sterke ploeg.

Komende zondag speelt Fleringen 1 een oefenwedstrijd op bezoek bij sportvereniging De Lutte. Er zal om 11.00 uur afgetrapt worden.