Overtuigende winst in Maassluis

Het eerste team van basketbalclub Jolly Jumpers speelde de wedstrijd tegen Green Eagles afgelopen zaterdagavond om 21.00 uur in Maassluis.

Ondanks de reis van 2 uur en een incompleet team begonnen de meiden erg sterk met het eerste kwart. Green Eagles hield zich goed staande waardoor het kwart eindigde 20-15.

Green Eagles probeerde de snelle fastbreaks van Jolly Jumpers 1 te stoppen door te pressen, maar tevergeefs. De dames uit Tubbergen schoten namelijk erg sterk van buiten waardoor ze de touwtjes in handen namen tot de rust. Ruststand 45-31.

Na rust wisten de Jumpers de oplossing voor de press voort te zetten. De Tubbergse dames waren erg sterk en pakten veel rebounds, zowel in de verdediging als in de aanval. Daardoor wist de thuisploeg moeilijk te scoren. Het derde kwart eindigde met 63-38

In het vierde kwartje probeerde Green Eagles middels een zone defense Jolly Jumpers 1 te stoppen. Het had geen invloed op de voorsprong dat de bezoeksters al hadden gepakt. Jolly Jumpers 1 pakte de winst, met als eindstand 80-66.

Volgend weekend zijn de Jumpers een weekend vrij. Op 17 februari wordt er een thuiswedstrijd gespreeld tegen Lokomotief uit Rijswijk. Het is een belangrijke pot om in de running te blijven voor de final four. Om 20.15 uur wordt er gespeeld in de Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen.