AVC Heracles blijkt een maatje te groot voor Langeveen 1

Na een lange winterstop en carnavalsperiode moest er vandaag weer worden gevoetbald door de heren van Langeveen 1. De uitwedstrijd bij AVC Heracles stond vandaag op het programma.

Het strijdplan tegen de nummer 2 van de competitie was duidelijk voor het eerste elftal van VV Langeveen. Hen laten voetballen en vervolgens loeren op de counter.

In de eerste helft stond de organisatie goed. Kansen werden er nauwelijks gecreƫerd, maar dat gold eigenlijk ook voor de Heraclieden. Een paar speldenprikjes werden door Langeveen 1 overleefd voordat de kleedkamer werd opgezocht. Daarnaast mocht Heracles blij zijn dat ze de tweede helft het veld weer met 11 man op mochten.

In de tweede helft wilde Langeveen 1 ook weer de nul vasthouden en tegelijkertijd hopen op een paar mogelijkheden. Met een gehavende ploeg leek er ook niet veel meer in te zitten. Maar juist in de eerste minuut na rust werd er net buiten de 16-meterlijn een overtreding gemaakt op Roy van de Aast. Nick Lohuis ging achter het stukje leer staan en plaatste de bal beheerst in de rechterhoek. De voorsprong was binnen, maar daarna werd het lastiger.

Toen Heracles de 1-1 maakte, drukte die ploeg door om op voorsprong te komen. In een tijdsbestek van 20 minuten scoorde de thuisploeg nog 2 keer en was de wedstrijd gespeeld. Na het laatste fluitsignaal was duidelijk dat Heracles vandaag een maatje te groot bleek.

Met de strijdlust die wel aanwezig was en hopelijk de terugkomst van een aantal spelers de komende week, gaat Langeveen 1 volgende week voor een beter resultaat. In de thuiswedstrijd tegen Phenix moeten er een keer weer 3 punten worden gepakt