Reutum 1 trekt aan het kortste eind in Albergen

Na de afgelaste wedstrijd tegen NEO en het carnavalsweekend stond er voor het eerste elftal van VV Reutum eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma.

In Albergen werd er aangetreden tegen De Tukkers 1. Voor Reutum 1, dat zich momenteel in een lastige situatie bevindt, zijn de punten ontzettend hard nodig. Winst in deze derby zou de jongens dan ook goed doen.

De eerste helft verliep stroef. Reutum 1 liet de bal redelijk rond gaan, maar had moeite om de verdediging van De Tukkers 1 onder druk te zetten. De thuisploeg probeerde vooral gevaar te stichtten met lange ballen op de snelle spitsen of via snelle counters. Maar door de goede organisatie aan beide zijden werden er nauwelijks kansen gecreëerd.

Eén moment, waarbij de defensie van Reutum 1 niet goed stond, leverde gelijk een doelpunt op voor De Tukkers 1. Met een steekpass door het centrum kwam Tim Haarhuis vrij voor keeper Ruben Groothuis en hij schoof de bal binnen.

Na ruim een halfuur spelen was er de eerste kans voor Reutum 1. Een afvallende bal werd door Ron Brunninkhuis hard binnen geschoten, maar deze bal ging helaas tegen de lat. Met een 1-0 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft liet Reutum 1 meer aanvallende intenties zien. Via de zijkanten werd geprobeerd om de spitsen te bereiken, maar net als in de eerste helft werd het nauwelijks gevaarlijk voor het doel van de Albergenaren. Reutum 1 voerde de defensieve taken ook de tweede helft goed uit, maar dit was niet voldoende.

Uit een toegekende vrije trap schoot Egberink mooi binnen en bij deze 2-0 tussenstand leek de wedstrijd gespeeld. Reutum 1 kwam echter al snel terug in de wedstrijd nadat een voorzet van Stijn Slaghekke werd binnengetikt door Rick Blokhuis.

De ploeg van Mark Wijnreder probeerde het nog via een slotoffensief, maar het trok aan het kortste eind waar een gelijkspel wel op zijn plek was – deze middag.

Volgende week staat het thuisduel tegen directe concurrent Juventa op het programma voor de Reutummers. Er wordt om 14.00 uur in Reutum afgetrapt.