Heren 1 van VKC’03 verlaat Drachten met een glimlach

De uitwedstrijd tegen DRAGOR uit Drachten stond zaterdag op de planning voor de eerste herenformatie van zwemvereniging VKC’03.

Met een niet geheel fitte selectie en dus een aantal spelers in de ziekenboeg moest men aantreden in Drachten. Op voorhand werd de scheidsrechter nog wel gekscherend gevraagd om 4 keer 3 minuten te spelen, maar helaas gaf die geen krimp en hield vast aan de 4 keer 7 minuten netto die normaliter gebruikelijk zijn.

Het devies was duidelijk: kijken wat de wedstrijd gaat brengen en in de aanval het eigen spel zo goed mogelijk uit proberen te voeren. Na de eerste periode wist VKC’03 nog geen doel te treffen. Desalniettemin was de selectie  tevreden met wedstrijd die op dat moment gespeeld werd. Kansen werden nog niet benut, maar dit kon niet lang uitblijven. Dat bleek ook in de tweede periode, waar de mannen van VKC’03 het doel wel wisten te vinden. Een heuse 5-3 achterstand wisten de heren uit Tubbergen te realiseren en de wedstrijd leek weer helemaal open te liggen.

De derde periode bleek niet de beste aan Tubbergse zijde. Men was niet tevreden over het spel en DRAGOR wist hier enkele fouten van VKC’03 goed af te maken. De inzet bleef bij de heren uit Tubbergen waardoor er alsnog naar een redelijke achterstand aan gekeken kon worden. De wedstrijdklok geeft inmiddels een 9-4 stand aan in het voordeel van de thuisploeg.

Voor aanvang van de vierde periode werd er door de heren van VKC’03 geroepen dat er nog met gemak een 9-9 uitgehaald kon worden. Niet veel later stond er al een 9-6 op het scorebord en zowaar bleek weer een wedstrijd aanstaande.

Helaas werd er door miscommunicatie in de verdediging, na wederom een time-out van de tegenstander, heel snel de 10-6 binnen geschoten. De Tubberger ploeg wist zeker nog wel kansen te creëren maar helaas niet te verzilveren. DRAGOR lag hierbij scherp op de counter en wist uiteindelijk een ietwat geflatteerde uitslag van 13-6 neer te zetten.