Dames VKC’03 weten fysieke derby niet te winnen

Foto: Mark Mensink

Voorafgaand aan de wedstrijd was het een weerzien van oud bekenden in de derby tegen OZ&PC voor het damesteam van VKC’03.

Tijdens de bespreking werd duidelijk dat de Tubbergse dames dit tijdens de wedstrijd moesten los laten. Ze wisten hoe de tegenstander zou spelen en zetten hun eigen spel er tegenover.

In de eerste periode was duidelijk dat het een gelijkopgaande wedstrijd was. Ook werd duidelijk dat er veel moest gezwommen worden, aanvallen werden kort naar elkaar opgezet, er werd dus veel gevraagd van beide teams. VKC’03 wist de openingstreffer te maken, maar een antwoord uit Oldenzaal kwam snel. Na de eerste periode was er een voorsprong van 3-4 voor de dames van OZ&PC.

In de tweede periode werd het spel wat fysieker. Er was meer onderling contact en hiervoor werd niet gefloten, beide teams wisten hier nog op een rustige manier mee om te gaan, en bleven aanvallen opzetten. Gelijkstaand werd er gescoord deze periode, het was Sophie Derkman die voor VKC’03 deze periode een aantal keren het net wist te vinden: 7-8.

In de derde periode werd het spel nog fysieker. De arbitrage had dit niet geheel in de hand, waardoor het spel bij beide teams harder werd wat over en weer irritaties opleverde. OZ&PC wist hier het beste mee om te gaan en het meest rustig te blijven onder deze omstandigheden. Ze wisten deze periode dan ook afstand te nemen van de Tubbergse waternimfen: 8-11.

De laatste periode moest er rustig worden gebleven, ga terug naar je eigen spel en ga niet mee in het fysieke. We waren niet kansloos deze wedstrijd dus zorg dat de stand word terug gedrongen. Veel inzwemmende acties, maar ook acties waarin risico’s werden genomen maakten dat we na het laatste fluitsignaal een stand van 10-14 op de klok stond.

Of er volgend jaar weer streek derby’s worden gespeeld tegen de dames van Oldenzaal? De komende weken zal VKC’03 alles op alles moeten zetten voor klasse behoud.

Doelpunten

Sophie Derkman: 3
Yvet Holsbeek: 2
Annemiek Bekkedam: 1
Joy Bekker: 1
Marly Stopel: 1
Laurissa Krom: 1
Angelien Nieuwenhuis: 1

Reacties

article
57070
Voorafgaand aan de wedstrijd was het een weerzien van oud bekenden in de derby tegen
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180311/dames-vkc03-weten-fysieke-derby-winnen/
2018-03-11T12:25:28+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/10/01171418/VKC03-dames-1-2017-2018.jpg
Sport