Fleringen 1 oppermachtig tegen Langeveen 1

Foto: VC Fleringen

Hedenmiddag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen de evenknie van VV Langeveen op het programma.

Fleringen 1 kon in deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerde Jasper Slaghekke, Dion Wissink, Jaap Luttikhuis, Tim Schepers en Wout Booijink. Hierdoor stond bij Fleringen 1 de 43-jarige Gerald Bernds centraal in de verdediging. Sjoerd Booijink zat na een blessure voor het eerst weer bij de selectie.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt. Fleringen 1 schoot uit de startblokken. Het tempo lag zeer hoog en bijna alle duels werden gewonnen door de thuisploeg. Hierdoor kwam Langeveen 1 geen moment aan voetballen toe.

Binnen 10 minuten kwam daarom ook al de dikverdiende 1-0 op het scorebord. Na een vlot lopende aanval werd Martijn Poppink door Steven Schepers in stelling gebracht. De topscorer twijfelde geen moment en schoot hard via de binnenkant van de paal raak.

Wie dacht dat Fleringen 1 vervolgens gas terug zou nemen, kwam bedrogen uit. Fleringen 1 vloog er boven op en liet Langeveen 1 geen moment op adem komen. Na goed doorjagen van de Fleringse voorhoede werd Langeveen 1 doelman Gert-Jan Gijsbers gedwongen tot het spelen van een lange bal. De bal werd opgepikt door aanvoerder Martijn Poppink, die vanaf 40 meter de bal schitterend via de onderkant van de lat in het doel wist te schieten. Een schitterende treffer die door veel gejuich werd ontvangen door de Fleringer supporters.

Fleringen 1 liet na de 2-0 de teugels wat varen en hierdoor was er na een half uur spelen een grote kans voor Langeveen 1. Rolf Snijders gaf de bal na een mooie actie goed voor en gelukkig voor Fleringen 1 liep er niemand tegen deze bal aan. Fleringen 1 bleef wel de betere ploeg en Langeveen 1 had zeer veel overtredingen nodig om de Fleringers af te stoppen. Vlak voor rust werd Gijs Koopman na een gewonnen duel kiezelhard gevloerd door Langeveen aanvoerder Wessel Waaijer. Deze overtreding werd bestraft met geel. Ruststand: 2-0

De tweede helft probeerde Fleringen 1 snel de 3-0 te maken om aan alle twijfel een eind te maken. Het bleef echter oppassen voor de Langeveense counters. De Fleringse defensie onder leiding van rustpunt Gerald Bernds raakte echter geen minuut in paniek. Fleringen bracht Dries Koopman in het veld voor de moegestreden Tim Stopel.

Na een uur spelen was er een levensgrote kans voor Fleringen 1. Na een mooie combinatie over meerdere schijven werd de bal centimeters over het doel gegleden door Dries Koopman. Hierna was er weer een grote kans voor de roodhemden. Aanvoerder Martijn Poppink verscheen oog in oog met doelman Gijsbers maar besloot zelf te schieten in plaats van breed te leggen op de meegelopen Steven Schepers.

Bij Fleringen 1 kwam Sjoerd Booijink in het veld voor Gijs Koopman. Langeveen 1 drong aan en wist een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Maarten Oosterik te verschijnen. De Fleringse defensie greep echter constant zeer kordaat in. Ook Fleringen 1 bleef gevaarlijk. Laatste man Jeffrey Heithuis kopte uit een hoekschok de bal hard tegen de lat.

Na 70 minuten speelde de zeer sterk spelende Lars Schoemaker zichzelf knap vrij op het middenveld. Na een mooie actie drong hij het strafschopgebied binnen en schoot de bal centimeters over het doel. Een aantal minuten hierna viel dan toch eindelijk de dikverdiende 3-0.

Na een razendsnelle counter werd A-junior Tieme Koopman vrij gespeeld aan de rechterkant van het veld. Hij bediende met een schitterende voorzet Lars Schoemaker die hard en laag de derde Fleringse treffer binnenschoot. Al vrij snel hierna viel ook de 4-0. De ingevallen Jasper Schepers had een mooie voorzet in huis die door Steven Schepers hard achter de doelman geschoten werd. Hierna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Een prima overwinning voor Fleringen 1. Het krachtsverschil met Langeveen 1 werd in duidelijke cijfers uitgedrukt: 4-0.

Volgende week wacht voor Fleringen 1 de uitwedstrijd tegen FC ‘T Centrum. Er zal om 14.30 uur afgetrapt worden.

Reacties

article
57087
Hedenmiddag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de thuiswedstrijd tegen de evenknie van
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180311/fleringen-1-oppermachtig-langeveen-1/
2018-03-11T18:26:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/10/08174056/VC-Fleringen-2017-2018.jpg
Sport