Langeveen 1 verliest derbystrijd

Na een goed begin van de tweede helft van de competitie, stond de ‘derby’ tegen Fleringen 1 op het programma voor het eerste elftal van VV Langeveen.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark ’t Reuvekamp. De wedstrijd begon goed voor Fleringen 1. Ondanks de vele blessures, stond er een sterk elftal op het veld.

Door het goede voetbal naar voren kwam Fleringen 1 al gauw in de buurt van het zestienmetergebied. Langeveen 1 was erg zoekende, wat uitte op domme overtredingen. Vanuit een vrije trap werd de bal voor geslingerd. In de kluts kwam de bal bij een speler van Fleringen 1 voor de voeten en kon de bal zo binnen schuiven: 1-0.

Langeveen 1 kwam maar niet aan het voetballen toe en stond met de rug tegen de muur. In de 20e minuut werd een bal terug gespeeld naar de keeper van Langeveen 1, die de bal weg schoot. De bal werd niet goed weg geschoten en zonder een keeper in de goal werd er van 35 meter een goal gescoord. Hierna werd er iets beter gevoetbald door Langeveen 1, maar voor de rust was er geen ander resultaat: 2-0 ruststand.

Na de rust kwam Langeveen 1 goed uit de kleedkamer en dit resulteerde in een aantal kansen. Fleringen 1 kwam even niet aan het voetballen toe en liet Langeveen 1 het spel maken. Ondanks alle kansen werd er geen doelpunt gescoord door de Langeveners.

Doordat de scheidsrechter veel door liet gaan, werd er zo af en toe een harde overtreding gemaakt. Ondanks de nodige gele kaarten werd er gewoon aan beide zijden met 11 man doorgespeeld. Langeveen 1 had het niet mee zitten en dat resulteerde in meer doelpunten voor Fleringen 1.

In de 87e minuut werd er van de zijkant een bal voorgezet en deze kon makkelijk binnen worden gewerkt door Fleringen 1. Net na deze 3-0 werd er in de 90e minuut op een identieke manier een bal voorgezet door de Fleringers en ook deze werd simpel binnen geschoven. Vlak na dit doelpunt werd er afgefloten met de eindstand 4-0.

Een minder resultaat na de winst op Phenix aan het begin van de tweede helft van de competitie, dus Langeveen 1 moet zich nu klaarstomen voor aankomende zondag. De buren van VV Manderveen komen op bezoek en dan kan de echte derby worden gespeeld. Aftrap is om 14.00 uur op sportpark ’t Schreuder in Langeveen.