MVV 1 doet zichzelf tekort tegen Overwetering

Vandaag stond voor het eerste elftal van MVV’29 de belangrijke uitwedstrijd tegen SC Overwetering op het programma.

De afgelopen wedstrijden leverden geen driepunters op, dus de manschappen van trainer/coach Marcel Oude Nijhuis waren erop gebrand een goed resultaat te behalen.

Dat MVV niet voor een gelijkspel kwam, werd direct duidelijk: Overwetering werd teruggedrukt en kwam niet in het spel voor. MVV 1 liet de bal in de eerste fase goed rondgaan. Deze aanvallende intenties leverden een aantal goede kansen op, met onder meer een aantal schietkansen en hachelijke momenten in het doelgebied van Overwetering. Vlak voor rust kwam de verdiende 0-1 op het scorebord: een vrije trap van Niek Scholte Lubberink kon in eerste instantie nog gekeerd worden door de doelman, op de rebound van Koen ter Wee was hij kansloos.

MVV liet na de krachtsverhouding in doelpunten uit te drukken en kreeg in de tweede helft het deksel op de neus. Binnen korte tijd wist Overwetering tweemaal succesvol de trekker over te halen: 2-1.

MVV 1 moest weer in de achtervolging, Overwetering werd naar achteren gedrukt. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam alsnog de verdiende gelijkmaker. Patrick van der Meulen – die na maanden revalidatie als supersub zijn rentree maakte – stuurde Kai Wesselink weg, die vervolgens ijzig koel bleef: 2-2. Er overheerst het gevoel dat MVV 1 hier 2 punten heeft laten liggen.

Volgende week zal MVV 1 opnieuw op zoek gaan naar de 3 punten. Dan komt nummer 3 Bon Boys op bezoek in Harbrinkhoek, aanvangstijd 14.00 uur.