TVC 1 wint met vijfklapper moeiteloos van WSC

Het eerste elftal van TVC’28 won vanmiddag met 5-2 van WSV uit Apeldoorn.

Onder gemoedelijke weersomstandigheden werd om 14.00 uur afgetrapt op sportpark de Grote Moat voor de wedstrijd TVC 1 tegen WSC. De wedstrijd begon meteen met een kans van beide kanten. In de tweede minuut kwam Stef Roelofs dreigend van links, zijn schot werd echter gekeerd. Twee minuten later kreeg Damian Schipper namens WSC de bal pardoes voor zijn voeten en kon vrij inschieten, maar keeper Ruud Hesselink wist zijn doel schoon te houden. In de 12e minuut was het raak voor TVC ’28. Stef Roelofs zag keeper Michiel Selhorst te ver voor zijn doel staan en schoot van een dikke 25 meter fantastisch raak: 1-0.

Vanaf dit moment domineerde TVC 1 de wedstrijd volledig. Okke Schepers, ingebracht voor de geblesseerd uitgevallen Mauro Plegt, krulde in de 20e minuut de bal op de lat, terwijl Jeffrey Huizinga amper 5 minuten later de bal in de korte hoek schoot maar geen doel trof.

Na een halfuur spelen gaf TVC 1 meer gas en dat resulteerde in twee doelpunten in een minuut tijd. Okke Schepers werd diep gestuurd door Jeffrey Huizinga en maakte koelbloedig de 2-0, waarna Stef Roelofs een halve minuut later na een goede pass van aanvoerder Stefan Huiskes de bal fraai over de doelman heen wipte: 3-0. Na deze twee snelle doelpunten had TVC 1 de smaak te pakken en creëerden meer kansen. In de 40e minuut kwam Stef Roelofs van links en gaf de bal na een uitstekende actie voor het doel. Stefan Huiskes trad aan voor het schot en zag de bal via de keeper op de lat belanden waardoor de 4-0 uitbleef.

Een minuut later kwam deze stand alsnog op het scorebord. Kelvin Stopel plukte de bal knap uit de lucht en gaf de bal door op Okke Schepers, deze dacht geen moment na en knalde de bal snoeihard via de onderkant van de lat tegen de touwen.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindige: met een sterk overwicht voor de Tubbergenaren. In de 50e minuut nam Okke Schepers een vrije trap van de rechterkant. Deze vloog alles en iedereen voorbij en belandde prompt in het doel: 5-0. Hierna liet TVC 1 de teugels vieren. WSC kon de energie echter niet meer opbrengen en bracht het elftal van Eric Lippold nauwelijks in gevaar. Toch incasseerde TVC 1 in de 65e minuut een tegendoelpunt. Jeffrey van Amersfoort deed het eerste doelpunt van Stef Roelofs dunnetjes over en wist van een ruime 25 meter doelman Ruud Hesselink te verslaan. Hierdoor werd TVC 1 wakker geschud en creëerden weer kansen voor hun zesde van de middag.

Linksback Joren Bosch kreeg een kans, maar zijn schot werd gepareerd. In de 78e minuut zette Stefan Huiskes een goede aanval op, zelf schoot hij echter over. Kansen van Niek Staarink en Tom Koelman belandden ook niet in het doel waardoor de wedstrijd geleidelijk dood begon te bloeden. In de laatste seconde van de wedstrijd toonde WSC nog veerkracht door een doelpunt van wederom Jeffrey van Amersfoort, waardoor na 90 minuten spelen uiteindelijk afgefloten werd met een stand van 5-2.

Volgende week gaat TVC 1 op bezoek bij Columbia uit Apeldoorn. Om 14.00 uur wordt afgetrapt op sportpark De Winkewijert.

TVC 2

Voor de tweede keer op rij heeft het tweede elftal van TVC 2 met 7-1 gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen DIO’30 uit Druten was TVC 2 heer en meester. Nadat de nodige kansen waren gemist, wist de ploeg tussen de 21e en 36e minuut liefst vijfmaal te scoren. Achtereenvolgens waren Tim Waaijer, Roy Alink, Tim Semmekrot, Erik Olde Hampsink en nogmaals Tim Waaijer trefzeker.

Vlak na rust kwam DIO 2 terug tot 5-1, maar door Waaijers derde en een doelpunt van Robin Horst werd de eindstand op 7-1 gebracht. Volgende week reist TVC 2 naar Zevenaar, waar het om 10.30 uur tegen DCS 2 speelt.

TVC 3

Na twee vrije weekenden kon het derde elftal van TVC’28 eindelijk weer voetballen. Er werd niet sterk aan de wedstrijd begonnen. Tubantia had meer balbezit maar kon dot niet in kansen uitdrukken. In de 10e minuut kwam TVC 3 op voorsprong. Wiebe Penterman maakte een mooie solo door de defensie en legde de bal klaar voor Daan Steenbakker. 0-1.

In de 20e minuut moest Pim Olde Hampsink het veld verlaten met een hamstringblessure. Vervanger Thom Gast bleek direct van waarde. Binnen 2 minuten gaf hij een assist op Daan Steenbakker. 0-2.

Vlak voor rust, waar TVC 3 verzuimde de 3-0 te maken, kwam Tubantia terug in de wedstrijd. 1-2 en tevens de ruststand.

Na rust was TVC ‘28 niet bij de les. Duels werden niet gewonnen en de Tubbergenaren liepen continu achter de feiten aan. Tubantia kwam in de 70e minuut daardoor terecht op 2-2. Vlak daarna volgende opnieuw een dreun voor TVC 3. Middels een vrije trap kwam Tubantia op een 3-2 voorsprong.

In de 90e minuut werd door een penalty de 4-2 genoteerd.

Volgende week kan TVC 3 zich thuis revancheren tegen SV De Lutte 2. Om 11.15 wordt er afgetrapt.