Eerste herenteam VKC’03 biedt uiteindelijk knap weerstand tegen Neptunia’24

De wedstrijd stond gepland in zwembad It Rak te Sneek.

Alvorens de wedstrijd zou beginnen bleek dat er maar 1 scheidsrechter aanwezig was, waar er normaliter 2 aan de badrand staan. In overleg met beide aanvoerders is besloten maar gewoon te starten. Dit gebeurde dan ook en beide teams gingen vol op de aanval. Verdedigend bleken zowel de heren uit Sneek als de heren uit Tubbergen niet sterk te liggen. Neptunia’24 wist hier het best van te profiteren door de 1-0 binnen te schieten. VKC’03 kwam met antwoorden maar wist deze kansen niet te benutten. De thuisploeg wel en de eerste periode werd afgesloten met een 6-1 achterstand.

Gek genoeg heerst er bij de Tubberger heren rust in de ploeg. Het spel is zeker niet slecht, maar de kansen die er liggen moeten uiteraard wel benut worden. Dit gebeurde dan ook in de tweede periode. Een periode waarin weinig gebeurde, werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Tussenstand: 7-2.

Zoals gezegd bleek VKC’03 niet de mindere partij, maar keek helaas wel tegen een forse achterstand aan door de eerste periode. Inmiddels is een collega-scheidsrechter gearriveerd die aanbiedt in te willen vallen voor de scheids die niet is op komen dagen. De tweede helft van de wedstrijd is inmiddels van start gegaan en ook hier wilden de heren van VKC’03 graag hun prima lijn voort te zetten. Helaas bleek Neptunia’24 dezelfde plannen te hebben en wisten al snel 2 keer achtereen doel te treffen. Toch bleek de Tubbergse formatie wederom over veerkracht te beschikken en schoten er in het slot van de derde periode ook 2 tegen de touwen. Ook in kwart nummer 3 werd een gelijkspel geboekt: 2-2. Tussenstand: 9-4.

Aan het begin van de vierde periode vroegen de heren van VKC’03 zich werkelijk af er nog een stunt mogelijk zou zijn. Deze droom werd na al snel teniet gedaan door een snel doelpunt van Neptunia’24. Maar 20 seconden na het tegendoelpunt wist Tubbergen de 10-5 te maken en zo beloofde ook deze periode een leuke te worden. Doelpunten vielen hier om en om, iets wat uiteindelijk resulteerde in een 15-9 einduitslag.