Voor het eerst 5-sterrenstatus CSI Geesteren, verdubbeling prijzengeld

Foto: Mark Mensink

Het landelijk bekende paardenconcours CSI Geesteren kan zich opnieuw meten met de wereldtop.

De beste springnaties ter wereld organiseren elk één landenwedstrijd. Van oudsher zijn dit de volgende acht klassiekers, waar CSI Twente/Geesteren zich in 2019 bij voegt: Aken (Duitsland), La Baule (Frankrijk), Rome (Italië), Hickstead (Groot-Brittannië), Dublin (Ierland), Calgary (Canada), Falsterbo (Zweden) en Barcelona (Spanje).

Met de intrede van Longines als grote internationale sponsor verwerft CSI Twente in 2019 bovendien voor het eerst de prestigieuze 5-sterrenstatus. Het prijzengeld wordt daardoor verdubbeld tot liefst €600.000. Longines maakt deel uit van de Zwitserse Swatch Group, het grootste horlogeconcern ter wereld.

Eer

Volgens Rob Maathuis van het CSI Twente nam zijn organisatie al 2 jaar geleden het initiatief om te proberen de strijd om de Nations Cups naar Twente te halen. “Het is na de Olympische Spelen, EK’s en WK’s het summum op het gebied van hippische evenementen, waaraan de beste tien Europese landen mogen meedoen, samen met toplanden als Brazilië, Mexico en de Verenigde Staten. We beschouwen dit als een oeuvreprijs voor onze regio, waarin de paardensport een toonaangevende rol speelt. Als organisatie beschouwen we dit ook als een prachtige erkenning, waarmee we zeer vereerd zijn.”

Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS is zeer verheugd dat de organisatie van het CSI Twente bereid is de landenwedstrijden te organiseren. ʺDe FEI Nations Cups zijn zeer toonaangevend in onze sport, zij zijn voor de betreffende discipline een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. CHIO Rotterdam staat voor een enorm hoge standaard, ik heb er het volste vertrouwen in dat Geesteren een zeer waardige vervanger zal zijn. Het CSI Twente staat al vele jaren borg voor een absoluut topconcours. De status van CHIO in 2019 is een geweldige bekroning voor deze organisatie.”

5 sterren

Met deze stap wordt CSI Twente in 2019 het vierde 5-sterrenevenement van Nederland, samen met het CHIO Rotterdam, Indoor Brabant/The Dutch Masters (Rolex Grand Slam) in Den Bosch en de wedstrijd voor de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard.

Ook Jumping Amsterdam (Longines World Cup Jumping) maakt in 2019 de stap naar 5-sterren, waarmee Nederland dat jaar in totaal op 5 evenementen van het allerhoogste niveau komt. Het dan 7 dagen durende programma voor CSI Twente 2019 wordt dusdanig ingericht dat ook de reguliere wedstrijden voor topsport, breedtesport, jonge paarden en pony’s probleemloos kunnen plaatsvinden.

De 44ste editie van CSI Twente vindt dit jaar plaats van dinsdag 12 t/m 17 juni

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen