Matige eerste helft doet De Tukkers 1 das om

Het vlaggenschip van De Tukkers verloor vanmiddag de thuiswedstrijd van Eilermark.

De gasten kwamen al snel op 0-2 voorsprong. Pas in de tweede helft had De Tukkers meer grip op de wedstrijd, maar kwam niet verder dan 1-2.

Het was Eilermark dat sterk aan de wedstrijd begon. De Tukkers 1 gaf niet thuis en de uitploeg liet bij vlagen goed voetbal zien. Sander Kemperink voorkwam in de beginfase al een paar keer de openingstreffer.

Uiteindelijk kwam Eilermark in de 22e minuut terecht op voorsprong. De doelman van de Albergenaren redde knap op een kopbal, maar was in de rebound kansloos toen Guilerme Prates Do Vale de bal hard binnen wist te schieten: 0-1.

Na een half uur spelen was het wederom raak. Aanvoerder Dayiem Hayta kopte uit een voorzet vanaf de rechterkant de 0-2 tegen de touwen. In het vervolg van de eerste helft wisten de zwart-witten de gasten iets verder terug te dwingen. Er vielen verder dan ook geen grote mogelijkheden meer te noteren.

De Tukkers 1 tapte in de tweede helft uit een ander vaatje. Het was feller in de duels en kon Eilermark het voetbal beletten. Kjell Huisman schoot de bal rakelings over het doel na een dieptepass.

Ondanks het overwicht kwamen de Albergenaren niet tot hele grote kansen. Zo’n 20 minuten voor het einde van de wedstrijd werd het toch nog spannend. Een schot van Jelle Hulskotte werd geblokt door een verdediger. De bal kwam voor de voeten van Joep Egberink die prachtig binnenschoot: 1-2.

De Tukkers 1 ging meer risico nemen en had geluk dat Eilermark het duel niet op slot gooide. De ploeg uit Glanerbrug raakte in de omschakeling zowel de paal als een keer de lat. De thuisploeg drong nog aan in de laatste minuten van de wedstrijd. De bal viel echter niet goed, dus nam Eilermark de 3 punten mee naar huis.

De Tukkers 1 speelt aanstaande zondag een uitwedstrijd tegen KOSC. Op sportpark ’n Tooslag in Ootmarsum wordt om 14.00 uur afgetrapt.