Reutum 1 verslaat VV Oldenzaal met dikke cijfers

Het eerste elftal van VV Reutum heeft vanmiddag op makkelijke wijze weten te winnen van concurrent VV Oldenzaal.

In Oldenzaal werd het 0-5 voor de ploeg van Mark Wijnreder. Door deze overwinning slaat Reutum 1 een gat van 5 punten op diezelfde ploeg.

Sam Holsink begon voor het eerst in zijn nog prille carrière in de basis als vervanger van Wout Slaghekke omdat hij al enkele weken kampt met enkelklachten.  Ook Roel Mensink begon weer in de basis op zijn vertrouwde rechtsback positie, verder bleef de opstelling ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

Reutum 1 liet de eerste helft een goed veldspel zien. De bal ging makkelijk rond en veelal werd de vrije man gevonden. Tevens leverde dit voldoende kansen op, iets waar het andere wedstrijden nog wel eens aan ontbrak. Via de zijkanten en het midden werd Reutum vele malen gevaarlijk voor het doel van Oldenzaal. De grootste kansen waren voor Lindsay Moncherry en Mark Morskieft maar zij schoten naast of de doelman bracht redding. Maar zoals wel vaker in het voetbal, valt de bal dan aan de andere kant in het net. Gelukkig voor Reutum werd het doelpunt van Oldenzaal afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen leken met een gelijkspel te gaan rusten maar vlak voor het fluitsignaal wisten Ramon Eerdman en Stijn Slaghekke elkaar te vinden, Stijn gaf mee op Ramon en hij wist de 0-1 binnen te schieten.

De tweede helft ging Reutum op dezelfde voet verder, zo kon het snel de voorsprong vergroten. Al na een paar minuten gaf Ron Brunninkhuis breed op Stijn en hij schoot de bal in het dak van het doel. Het duurde maar even of ook de derde lag al in het mandje. Na een goede solo gaf Mark de bal op Lindsay en hij wist op zijn beurt Mark te bedienen zodat ook hij zijn goaltje mee kon pakken. Reutum had maar een uur nodig voordat de 0-4 op het scorebord stond. Ramon wist met een hoge bal Lindsay te vinden, Lindsay nam goed aan en schoot de bal in de benedenhoek. Hierna nam Reutum gas terug, het speelde in alle rust de wedstrijd uit en het wist zelfs nog de 0-5 te maken. Vlak voor tijd maakte Stijn zijn tweede van deze middag na een goede aanval over meerdere schijven. Een dik verdiende zege met goed voetbal!

Hopelijk kan Reutum 1 deze lijn doortrekken en volgende week voor een stunt zorgen in Hengelo waar het aantreed tegen kampioenskandidaat Barbaros. Om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark Veldwijk.