Jolly Jumpers gaat weer op eigen kracht in de eredivisie uitkomen

Foto: Herman Zandhuis

Vanaf komend seizoen zullen de beste basketbalsters van Jolly Jumpers uit Tubbergen eindelijk weer op eredivisieniveau te bewonderen zijn.

Vorig seizoen, toen het eerste damesteam kampioen werd in de promotiedivisie en zodoende recht had op een plekje in de eredivisie, werd hier nog van afgezien. “Dat klopt, want er vertrokken een aantal belangrijke spelers”, beaamt vicevoorzitter Hilde Berning-Everlo namens het bestuur van de basketbalclub.

Toentertijd werd aangegeven dat er minimaal 2 jaar gewacht zou worden om te bezien of de speelsters – ook die vanuit lagere jeugdteams – het niveau aan zouden kunnen. Inmiddels, bijna 1 jaar verder, blijken zij een dermate grote ontwikkeling te hebben doorgemaakt, dat de promotie naar het allerhoogste niveau in 2018-2019 niet meer dan logisch lijkt. Dat gaat dan gebeuren zonder ingehuurde speelsters, zoals in het verleden nog regelmatig het geval was. “Ze komen alleen vanuit de eigen jeugdopleiding”, bezweert Berning-Everlo. Er zullen tegen die tijd tevens een aantal oud-speelsters aansluiten, zegt de waarnemend voorzitter. Namen wil ze evenwel op dit moment nog niet noemen.

Wat de sponsoring en ondersteuning van het vlaggenschip betreft moeten nog wel wat ‘spijkers met koppen’ worden geslagen, aldus Berning-Everlo. “Maar het ziet er positief uit.”

Dit seizoen doet Jolly Jumpers het opnieuw boven verwachting goed met al de eerste plaats in de competitie op hun palmares. Nu wachten de zogeheten play-offs.

Coaching

De basketbalsters, althans hun toenmalige voorgangsters, waren voor het laatst tijdens het seizoen 2011-2012 in de eredivisie te bewonderen. Bart Sengers was toen de coach. Nu heeft René Heeres uit Apeldoorn die rol op zich genomen en de club laat weten erg tevreden over hem te zijn. Naar een assistent-coach wordt nog gezocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen