De Tukkers 1 pakt punt tegen titelkandidaat

Er stond afgelopen middag een mooi affiche op het programma voor het eerste elftal van De Tukkers.

Suryoye, de club die nog kampioen kan worden in de derde klasse, reisde af naar Albergen. In een spannend duel leken de gasten het duel nipt te winnen, echter in de slotminuut maakte Jelle Hulskotte de gelijkmaker: 1-1.

In de eerste helft was het duel redelijk in evenwicht. Suryoye had het meeste balbezit, maar de Albergenaren stonden organisatorisch goed en gaven weinig weg. De eerste goede kans was voor Diego van der Weide. Hij kapte naar binnen en schoot met zijn linker de bal richting de lange hoek. Doelman Rens Davina redde knap op de inzet. De Tukkers 1 kreeg de eerste goede mogelijkheid na ongeveer 30 minuten spelen. Jelle Hulskotte schoot met zijn linker de bal net over het doel.

De gasten hadden in het resterende deel van de eerste helft de meeste dreiging. De zwart-witten bleven tactisch goed staan, waardoor de ploegen gingen rusten met de brilstand.

Net als in de eerste helft waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Suryoye bleef de ploeg met het meeste balbezit, maar had moeite om De Tukkers aan het wankelen te brengen. Uit een corner kwamen de gasten in de 68e minuut op voorsprong. Aanvoerder Chris Cicek kon de bal vogelvrij inkoppen.

Na het doelpunt gebeurde er tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd niet veel bijzonders. Suryoye wou de 0-1 koesteren, waardoor De Tukkers 1 het initiatief overnam. Na een mooie aanval wist Joep Egberink de bal vanaf de achterlijn goed terug te leggen. Wout Borgerink had de bal voor het inschieten, maar mikte de bal over het doel.

Het duel kon het resterende deel nog alle kanten op. De Tukkers 1 moest blijven waken voor de individuele kwaliteiten in de voorhoede van Suryoye. Achterin speelden de Albergenaren sterk en wisten telkens elke gevaarlijke situatie weg te werken.

In de blessuretijd werd het harde werken van De Tukkers 1 beloond. Jur Meijer stuurde Jelle Hulskotte de diepte in. Hij liet de bal stuiteren en schoot het leer vervolgens prachtig in de verre bovenhoek: 1-1. De laatste minuten waren nog hectisch. Een vrije trap van Suryoye ging via een verdediger van De Tukkers 1 net naast.

Aan de andere kant moest de doelman van Suryoye aan de noodrem trekken toen Kjell Huisman alleen op doel ging: er volgde de rode kaart voor de keeper. De stand bleef 1-1 waardoor Suryoye het kampioenschap niet meer in eigen hand heeft.

Volgende week reist De Tukkers af naar Saasveld. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt tegen Saasveldia.