Bent Viscaal beste rookie met podiumplaats in Euroformula Open

Bent Viscaal heeft opnieuw goede zaken gedaan in het Euroformula Open-kampioenschap.

De 18-jarige coureur uit Albergen werd tweede in de eerste race en zevende in de tweede race. Daarmee was hij tot 2 keer toe de beste rookie en pakte hij bovendien veel punten voor de titelstrijd. Daarin staat hij nu vierde.

Bent wist niet goed wat hij moest vinden van zijn resultaten op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. De snelle Drent was tevreden met zijn tweede plaats, maar de zevende plaats had wat beter gemoeten vond hij. “We hebben het hele weekend problemen met de topsnelheid gehad en die werden steeds erger”, verklaarde de rijder van Teo Martín Motorsport de uitslag in race twee.

Zijn tempo was aan het begin van het weekeinde overigens zeker niet verkeerd. Hij werd knap tweede tijdens de eerste kwalificatie. En ook in de kwalificatie voor race twee snelde hij naar de tweede tijd. Hij moest in race twee echter als derde starten omdat hij tijdens de kwalificatie een rijder zou hebben opgehouden. Bent: “Tijdens de race hadden we toch weer flink last van een gebrek aan topsnelheid. Ik kon er helaas zelf weinig aan doen. We zijn nu bezig te bekijken waar het probleem vandaan kwam en om ervoor te zorgen dat het bij de volgende race niet meer voorkomt. Wat dat betreft boeken we vooruitgang.”

Een opsteker was dat hij met zijn uitslagen in beide races de beste rookie was. In dat klassement gaat hij nu fier aan de leiding. In de vier races die in het Formule 3-kampioenschap tot dusver zijn verreden, was hij vier keer de beste rookie. “Dat is goed, ik wil graag rookiekampioen worden, maar uiteindelijk gaat het me natuurlijk vooral om de eindstand. Ik wil op het podium eindigen”, toonde hij zijn ambitie. “Ik probeer mezelf steeds te verbeteren. Als me dat lukt, verwacht ik in de races voor de winst te kunnen gaan.”

Voor Bent is zijn tweede jaar in de formuleracerij (vorig jaar kwam hij uit in Formule 4-auto’s) opnieuw een seizoen dat in het teken staat van heel veel leren. Het verschil met vorig jaar is dat hij veel meer bezig is met de afstelling van de auto. “Je rijdt met veel meer downforce. Dat is wel het voornaamste. Het inhalen is in de Formule 3 nog wel redelijk goed te doen. Ik vind het heel gaaf.”

Zijn volgende raceweekeinde staat voor komende maand gepland op het circuit van Spa-Francorchamps, een baan waarop hij nooit eerder reed en één met een legendarische status. “Ik benader de race gewoon als alle andere. Ik ga me goed voorbereiden in de simulator zodat ik de baan straks al kan dromen voordat ik er moet rijden. Dat ik door bochten als Eau Rouge ga rijden is wel gaaf natuurlijk.”

Bent Viscaal wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Viscaal Autogroep, KNAF en WEVI.

Reacties

gallery
59461
Bent Viscaal heeft opnieuw goede zaken gedaan in het Euroformula Open-kampioenschap. De 18-jarige coureur uit
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180514/bent-viscaal-beste-rookie-podiumplaats-euroformula-open/
2018-05-14T12:49:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/05/14124558/Bent-Viscaal-podium-F3-1318-38-41.jpg
Sport