Fleringen 1 boekt fraaie overwinning bij TVV

Foto: VC Fleringen

Zondag speelde het eerste elftal van VC Fleringen de uitwedstrijd tegen TVV uit Enschede.

Langzaam maar zeker stroomt de ziekenboeg bij Fleringen 1 weer leeg. Wout Booijink was na een hardnekkige blessure weer fit genoeg om te starten. Op de bank namen Dries Koopman, Jasper Slaghekke en Jaron Kuipers plaats. Om 14.00 uur werd er afgetrapt.

Fleringen 1 had na een halve minuut spelen al op voorsprong kunnen staan. Direct vanaf de aftrap kopte rechtsback Goktu Yilmaz volledig onder de bal door, waardoor Martijn Poppink door kon breken over links. De Fleringse aanvaller sneed slim naar binnen, maar kon op het laatst moment nog tot stoppen gebracht worden door een verdediger.

Hierna ontspon zich een interessant schouwspel voor de neutrale toeschouwer. De mooie duels tussen de technisch vaardige Olcay Akman  en de fysiek sterke Robin Heithuis waren een genot om naar te kijken. TVV viel waar mogelijk aan en probeerde de Fleringse defensie met snelle buitenspelers aan het wankelen te brengen. De uitstekend coachende Jeffrey Heithuis zorgde ervoor dat de Fleringse verdediging zeer gegroepeerd bleef staan.

Na 20 minuten spelen viel de openingstreffer. Met een fraaie dieptepass lanceerde Steven Schepers de razendsnelle Jitse Nijland. Nijland ontdeed zich op snelheid van twee verdedigers, bleef kalm en schoot de bal knap in de lange hoek: 0-1. Toch wist TVV al weer snel langszij te komen. Een mooie actie van Olcay Akman werd met een doelpunt bekroond: 1-1.

Fleringen liet dit seizoen vaak zien niet in paniek te raken van snelle tegentreffers. Dit was nu ook weer het geval. Na een mooie combinatie met Tieme Koopman zette Steven Schepers voor de tweede keer Jitse Nijland alleen voor het doel. Ook nu wist de snelle aanvaller zijn directe tegenstanders zijn hielen te laten zien. Oog in oog met doelman Ersan Mangan faalde Nijland niet en zette hij de 1-2 op het scorebord. Dit was ook de ruststand.

In de rust wisselde Fleringen 1 tweemaal. Jasper Slaghekke kwam in het veld voor Gijs Koopman. Dries Koopman kwam in de ploeg voor rechtsback Jan Mentink. De tweede helft pakte Fleringen het initiatief. Hierdoor viel snel de 1-3. Klungelig verdedigen van TVV zorgde ervoor dat Martijn Poppink vrije doortocht had richting keeper Ersan Mangan. Hij behield het overzicht en legde breed op de volledig vrijstaande Steven Schepers, die de bal het laatste zetje gaf.

Het verzet van TVV leek gebroken. Fleringen 1 bracht Jaron Kuipers in de ploeg voor de volledig leeg gespeelde Jitse Nijland, die vandaag met zijn twee treffers maar weer eens liet zien hoe belangrijk hij is voor de ploeg van Hans Dirksen. De Turken leken op op te geven en Fleringen 1 kreeg veel ruimte.

Na een aantal kansen gemist te hebben, scoorde Fleringen eindelijk de 1-4. Steven Schepers nam de bal in eerste instantie verkeerd aan, maar wist vanuit een krappe hoek toch knap raak te schieten. Fleringen werd nonchalant en gemakzuchtig. Aan alles was te zien dat de Fleringse spelers vooral niet tegen onnodige blessures en gele kaarten op wilden lopen. Komende zondag staat immers de mooie derby tegen kampioen UD Weerselo op het programma. Deze gemakzucht kwam Fleringen 1 op een tegentreffer te staan. Olcay Okman wist Maarten Oosterik met een droge schuiver te verschalken.

Fleringen 1 reageerde snel en maakte op fraaie wijze de 2-5. Na een mooie combinatie tussen Jaron Kuipers, Steven Schepers en Tim Stopel kreeg middenvelder Tieme Koopman vrije doortocht richting het Enschedese doel. De bal werd laag achter de doelman geschoten en hiermee werd de stand op 2-5 gezet.

Even later kreeg Fleringen 1 een penalty, toen de bal door een verdediger van TVV ongelukkig met de hand beroerd werd. Voor deze klus heeft Fleringen aanvoerder Martijn Poppink. Ook deze keer faalde hij niet vanaf 11 meter. In de rest van de wedstrijd gebeurde er weinig. TVV kwam nog goed weg toen Martijn Poppink in een één-op-één-duel met aanvoerder Anil Akman als winnaar uit de strijd kwam, en alleen nog met een overtreding tot stoppen gebracht kon worden. De scheidsrechter trok geel, wat gezien de stand een logische keuze was. TVV deed nog wat terug via Serhat Koc, die de eindstand op 3-6 bepaalde.

Komende zondag speelt Fleringen 1 thuis de derby tegen kampioen UD Weerselo. De wedstrijd op sportpark ’t Reuvekamp begint om 14.00 uur.

Reacties

article
59502
Zondag speelde het eerste elftal van VC Fleringen de uitwedstrijd tegen TVV uit Enschede. Langzaam
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180514/fleringen-boekt-fraaie-overwinning-tvv/
2018-05-14T21:38:03+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2017/10/08174056/VC-Fleringen-2017-2018.jpg
Sport