MVV 1 doet TVC 1 een groot plezier en stroopt de mouwen op voor promotievoetbal

Afgelopen zondag stond er een prachtig affiche op het programma voor MVV 1, want op het eigen Frielinkpark mocht het aantreden tegen titelkandidaat SDC’12.

De pot was voor het eerste elftal van MVV’29 dé kans om zich veilig te spelen en zich te verzekeren van nacompetitie om promotie naar de 1e klasse. SDC’12 moest winnen om bij TVC’28 in het spoor te blijven.

Onder begeleiding van de feestende kampioenen van het vierde elftal betraden beide ploegen rond 14.00 uur de grasmat. SDC’12 begon de wedstrijd net iets beter dan MVV 1 en was middels enkele hoekschoppen en vrije trappen gevaarlijk voor de goal echter bleek goalie Tom Kienhuis een grote sta-in-de-weg.

Na een kwartiertje begon MVV 1 beter in de wedstrijd komen en stond het al snel 1-0. Een goede voorzet van Stan Oude Avenhuis wist Koen ter Wee op knappe wijze tot een goal te promoveren.

Vervolgens was MVV 1 heer en meester en mocht SDC’12 de handen dichtknijpen dat het maar 3-0 bij rust stond. Nadat enkele grote kansen om zeep waren geholpen wist Kai Wesselink, na goed druk zetten, zichzelf een vrije baan naar de goal te verschaffen. Hij twijfelde geen moment en tekende op fraaie wijze de 2-0 aan.

Het slotakkoord van de eerste helft was aan Cas Oude Avenhuis besteed. Na een mooi getimede pass van Kai Wesselink kon ook Cas alleen op goal aan. Ook hij wist met een snoeihard schot de doelman te verschalken. 3-0. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. SDC probeerde met lange ballen een goal te creëren. MVV 1 kwam echter nauwelijks in de problemen. 10 minuten voor tijd kreeg een speler van MVV 1 de bal tegen de arm en de scheidsrechter kon niets anders dan naar de stip wijzen. De spits van SDC’12 wist wel raad met dit buitenkansje en zette de 3-1 op het scorebord.

Wat daarop volgde was een slotoffensief van SDC’12. Dit leidde tot veel voorzetten en corners voor de Denekampers, maar voor weinig echt gevaar voor de goal van MVV 1. De grootste mogelijkheden waren nog voor MVV 1 in de omschakeling, maar de ploeg wist echter geen raad met de zeeën van ruimte

Na iets meer dan 90 minuten vond de leidsman het genoeg geweest en blies hij af voor het einde van de wedstrijd. Zo hielp MVV 1 ‘noaber’ TVC 1 enorm in de titelstrijd, speelde het zichzelf veilig en ket kan zich opmaken voor nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.

Volgende week treden de manschappen van Marcel oude Nijhuis en Pieter Geerdink in Apeldoorn aan tegen Columbia. Aftrap is om 14.00 uur.