Sigourney Rensink komt Jolly Jumpers U20 versterken

Sigourney Rensink
Foto: Jolly Jumpers

Volgend speeljaar komt Sigourney Rensink terug bij basketbalvereniging Jolly Jumpers.

Rensink heeft eerder al twee seizoenen bij de club uit Tubbergen gespeeld en ze basketbalde de afgelopen 3 seizoenen bij het opleidingsinstituut Landstede Basketball Academy in Zwolle. Nu kiest ze bewust weer voor Jolly Jumpers, omdat ze het verenigingsgevoel mist en dit bij de Tubbergse basketbalclub weer hoopt te vinden.

Ze gaat beginnen bij VU20 (vrouwen onder 20 jaar), dat momenteel al eredivisie speelt. Haar doel is om in het eerste damesteam eredivisie te spelen.

Basketbalvereniging Jolly Jumpers is blij met de terugkomst van de speelster. TC-lid Harrie Steggink: “Sigourney Rensink is een talentvolle speelster, zo speelde zij al in het Nederlands team onder 14 en onder 16 jaar. Ze zal echter, net als de andere speelsters, hard moeten werken voor haar plek in het team. De U20 is een team van talentvolle en hardwerkende speelsters, zo zijn ze vorig seizoen Nederlands kampioen eredivisie geworden in de U18-klasse. Komend seizoen kan dit team wel eens voor leuke verrassingen zorgen in de competitie.”

Opleidingsvereniging

Bestuurslid Hilde Berning-Everlo vult aan: “Jolly Jumpers staat bekend als opleidingsvereniging. Dat is mooi en zuur tegelijk, want er wordt soms echt getrokken aan speelsters door bijvoorbeeld opleidingsinstituten. Wanneer speelsters de overstap maken naar een opleidingsinstituut kunnen én willen we dit niet tegenhouden en wensen we speelsters het allerbeste. Gelukkig blijven er elk jaar ook veel speelsters, zodat er in Tubbergen op het hoogste niveau kan blijven gebasketbald. Natuurlijk hopen we wel dat vertrekkende speelsters uiteindelijk weer kiezen voor onze vereniging en zijn we blij wanneer dit, zoals bij Sigourney, ook daadwerkelijk gebeurd!”

Reacties

article
59483
Volgend speeljaar komt Sigourney Rensink terug bij basketbalvereniging Jolly Jumpers. Rensink heeft eerder al twee
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180514/sigourney-rensink-komt-jolly-jumpers-u20-versterken/
2018-05-14T14:52:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/05/14144316/Sigourney-Rensink-e1526301862465.png
Sport