Jumping Schröder op punt van beginnen in Tubbergen

In de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Schröder in Tubbergen zal van 24 mei t/m 3 juni de vijfde editie van Jumping Schröder plaatsvinden.

Het concours zal aftrappen met de landelijke paarden en pony rubrieken van 24-27 mei, waarbij lokale talenten de mogelijkheid krijgen om in een internationale setting te rijden. Van donderdag 31 mei tot zondag 3 juni staan verschillende internationale rubrieken op het programma, waar ruiters uit 15 verschillende landen zullen strijden om o.a. FEI-rankingpunten en de Grote Prijs van Tubbergen.

Veiling

Op vrijdag 1 juni is er in samenwerking met Elite Veiling Borculo de eerste editie van JST Veulenveiling, waarbij 6 exclusieve en speciaal voor de springsport gefokte veulens onder de hamer komen.

Topsporters

Tijdens deze editie komen een aantal grote namen, zelfs kampioenen, naar de hippische hemel aan de Reutummerweg. Dit jaar zijn er deelnemers uit Oostenrijk, België, Egypte, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Noorwegen, Peru, Rusland, Zweden en de Verenigde Staten.

Ook is Nederland, met een delegatie van 51 ruiters, uitstekend vertegenwoordigd. Onder andere de winnaars van de Grote Prijs Willem Greve (2017 en 2015) en Remco Been (2016) komen weer naar het essendorp.

Kersvers Nederlands kampioen Frank Schuttert, regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam, de sterk presterende Mark Houtzager, Leopold van Asten en de gebroeders Gerco en Ben Schröder zullen samen met nog vele andere Nederlandse topsporters geven acte de présence.

Vrije toegang

Jong en oud is welkom op het terrein van de BWG Stables en de toegang is vrij voor iedereen. Naast paardensport kan het publiek een bezoek brengen aan het strodorp en zal er een kinderdorp verrijzen.

Zoals iedere keer zal er ook dit jaar op vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni weer een Twentse feestavond zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen