MVV 1 neemt horde richting promotie via strafschoppen

Zaterdag stond voor MVV 1 de eerste nacompetitiewedstrijd op het programma, uit tegen eersteklasser Schalkhaar.

Met een goed gevulde touringcar van Ter Beek trok de selectie inclusief supporters rond 16.30 uur richting Deventer.

Omstreeks 18.30 uur floot de scheidsrechter van dienst voor het begin van de wedstrijd. Het was direct duidelijk dat er voor beide ploegen veel op het spel stond, want de eerste minuten was het vooral aftasten. Schalkhaar had veel balbezit, maar wist ondanks enkele speldenprikjes niet voor écht gevaar te zorgen.

Na een kwartier kwam echter een speler van de thuisploeg geheel vrij voor goal. Tom Kienhuis wist met een geweldige save de 1-0 te voorkomen. Vervolgens kreeg het eerste elftal van MVV 2 grote kansen via Koen Lesker. Uit een corner was hij tweemaal bijna trefzeker, maar helaas troffen beide pogingen geen doel.

Schalkhaar bleef de gedurende wedstrijd sterker dan MVV 1 en zo kwamen de gastheren rond de 60e minuut terecht met 1-0 voor. Na deze goal kwam MVV 1 iets beter in het spel en dit resulteerde uiteindelijk in de 1-1. Een scherpe corner van Kai Wesselink viel via een been van een Schalkhaar binnen.

Vervolgens waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet: verlenging. Deze was vooral spannend en niet bepaald van een hoog niveau. Er waren enkele kleine kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet. Er moesten dus penalty’s worden genomen.

Nadat de eerste 2 penalty’s door beide teams gemist werden, wist MVV 1 alles raak te schieten en ontpopte Tom Kienhuis zich tot een ware penaltykiller door nog een bal te keren. Ramon Lesker wist de laatste en vijfde penalty zeer beheerst binnen te schieten, waarna er een klein Harbrinkhoeks volksfeestje uitbrak op het veld.

Volgende week neemt MVV 1 het in de tweede ronde thuis op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen SDC en WAVV.