Jolly Jumpers U14 bereikt de NK-finale

In de strijd om het Nederlands kampioenschap U14 (onder 14 jaar) heeft het team van Jolly Jumpers op zaterdag 2 juni de kwartfinale tegen Lokomotief Rijswijk gewonnen met 50-39.

De speelsters zijn hiermee geplaatst voor de halve finale op zaterdag 16 juni. Diezelfde dag zal ook de finale van het NK worden gespeeld door de winnaars van de halve finale.

Wedstrijd

De kwartfinale werd om 11.00 uur gespeeld in Huizen. Om op tijd aanwezig te zijn werd om 08.00 uur vertrokken uit Tubbergen en hier en daar waren er wat gespannen gezichten zichtbaar. De wedstrijd werd slordig gestart door beide teams, maar na een time-out vonden de Jumpers elkaar weer met mooie acties als resultaat. Eindstand eerste kwart: 11-10 voor Jolly Jumpers.

Het tweede kwart hadden de basketbalsters uit Tubbergen moeite met de lengte van de tegenstander. Lokomotief wist goed gebruik te maken van hun lengte en had veruit de meeste rebounds. Door hard te werken wisten de Jumpers nog een aantal mooie scores te maken, maar konden ze niet voorkomen dat ze met een achterstand de rust ingingen. Tussenstand: 20-26 voor Lokomotief.

Tijdens het teamoverleg in de rust was duidelijk dat de meiden zich echt heel graag wilden plaatsen voor de halve finale. De achterstand moest echter nog wel worden weggewerkt in de tweede helft van de wedstrijd.

De Jumpers gingen het derde kwart fel van start en wisten een strakke defence neer te zetten. De speelsters gingen naar de basket en Lokomotief had moeite om de Tubbergenaren af te stoppen. Met resultaat: de achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Eindstand 3e kwart: 38-34 voor Jolly Jumpers.

Het vierde kwart bleef het team uit Tubbergen strak verdedigen, wat mooie scores opleverde. De speelsters lieten zien dat ze over een lange adem beschikken en wisten de voorsprong verder te vergroten. Eindstand van de wedstrijd: 50-39 winst voor Jolly Jumpers!

De coaches Anna Steggink en Miranda Blokhorst zijn tevreden over de gespeelde wedstrijd en zullen het team voorbereiden op de tweede dag van het NK. Tegenstander in de halve finale is BS Leiden. Zowel coaches als speelsters hopen zoveel mogelijk supporters te zien 16 juni in Utrecht.