Juichende Peter Olthof alsnog geklopt

Peter Olthof
Peter Olthof
Foto: KIEK4FUN

De Grote Prijs op 2-sterrenniveau van het CSI Twente in Geesteren leek vanavond om even voor 21.00 uur uit te draaien op een Twents feestje.

In de voorlaatste rit van de barrage greep Peter Olthof met een prachtige ronde de leiding met zijn tienjarige bruine merrie Dokyra Fortuna. Maar de razendsnelle 37,69 seconde bleek toch niet voldoende. Voor hem had de tegenwoordig voor de BWG Stables van de broers Schröder actieve Lennard de Boer met de 9-jarige vosruin Ivan R de koppositie ingenomen met een tijd van 39,92 seconden. Als elfde en laatste kandidaat zorgde de met Comfortuna VDL tweetiende seconde rappere James Billington alsnog voor een Engelse victorie (37,49 seconden).

Alles of niets-poging

Het was de uitermate spectaculaire ontknoping van een prachtige barrage, waarmee de toeschouwers die het geduld konden opbrengen lang te blijven zitten, werden beloond. Nadat Lennard de Boer de strijd echt had laten ontbranden, gaf Peter Olthof uit Langeveen alles om in eigen omgeving het publiek op de banken te krijgen. Uitzinnig van vreugde stak hij de vuist in de lucht, toen hij de finish na zijn alles of niets-poging was gepasseerd.

Maar de ruiter uit Langeveen was ook meteen realistisch. “Dokyra deed het fantastisch”, waren de eerste woorden nadat hij van zijn merrie was gestapt. “Maar er moet er nog eentje.” Dat was James Billington, die op Geesterense bodem zijn tweede zege pakte door nog eens tweetiende seconde rapper over de hindernissen te scheren. “Jammer”, zei Olthof, “maar ook met die tweede plaats ben ik best blij hoor.”

Nog 5 Nederlanders

Behalve Olthof en De Boer deden nog 5 Nederlandse combinaties een poging de finale van het CSI 2-sterren naar hun hand te zetten. Eric ten Cate werd uiteindelijk in eigen dorp zevende met de 7-jarige bruine ruin Lacoste en werd gevolgd door Aniek Diks met haar 15-jarige bruine hengst Winston Jumper, Hessel Hoekstra met zijn bruine ruin F-Narcist en Vincent Geerink met de vosruin Fifty-Fifty. Allemaal maakten ze een springfout. Laurie Touw ontsnapte niet aan een foutenlast en eindigde als elfde met haar bruine ruin Carel van Donderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen