Judoteam grijpt net naast brons op NK

Foto: THAG

Een gecombineerd team van de judoverenigingen THAG en Hantei bereikte de Nederlandse kampioenschappen voor teams onder 12 jaar door kampioen te worden van Oost-Nederland.

Tim Roesthuis, Max Wegdam, Rens Loohuis, Douwe Lesscher en Guus Reinders hebben op het NK veel individuele klasse getoond. Als team groeiden zij in het toernooi en wonnen ze veel wedstrijden.

De eerste partij werd gewonnen van Budoschool Gennep met 4-1. Daarna werd er helaas verloren van Top Judo Amsterdam. Elke partij was spannend tot het einde, dus tijdens deze teamwedstrijd kwam de individuele klasse en teamspirit weer naar voren. Ondanks verliespartijen wisten de judoka’s zich tegen Van Buel Sport/Berlicum te herpakken met 2-3. Met dezelfde wedstrijdmatches werd er eveneens gewonnen van Mahorokan.

En toen was de wedstrijd om het brons daar, iets waar de jongens toch wel erg naar uitkeken. Ze hadden er samen met de leraren Joep en Max Ritzen voor gekozen om geen reserves mee te nemen en tijdens elk duel zelf op de mat te staan. Dat pakte ook goed uit en ze gingen er met z’n vijven vol voor. De strijd leek in hun voordeel uit te vallen, maar na een nipt verlies van 3-2 mogen de jongens toch trots zijn op het behaalde resultaat: vijfde van Nederland.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden