Mariaschool Reutum wint gemeentelijk schooltoernooi klootschieten

De Mariaschool uit Reutum heeft afgelopen woensdagmiddag op de Haarlerheidebaan de gemeentelijke titel klootschieten veroverd.

Met een groep leerlingen uit de groepen 5 t/m 8, zowel meisjes als jongens, werd de titel binnengesleept. Met een verschil van bijna 10 meter (per gemiddeld schot) wist men de Mariaschool uit Vasse voor te blijven. Daarmee kwamen ze in het bezit van de grote Deterink Regiobank trofee.

Op de prachtige Haarlerheidebaan werd prima geschoten. De baan was dan ook nog gemaaid door de familie Luttikhuis van de Molenberg. De wedstrijd bestond voor de groepen 5 en 6 uit 250 m veld en 300 m straat. Vervolgens moest men in zo weinig mogelijk schoten deze afstand afleggen. De meters over de streep werden teven opgeteld. Uiteindelijk wordt dan een gemiddeld schot berekend waardoor een klassement  kan worden opgemaakt.

De groepen 7 en 8 schoten op het veld een afstand van 300 meter om vervolgens 400 meter op de straat de wedstrijd af te ronden.

Individueel

Pim Braakhuis (groep 6 jongens) van de Mariaschool uit Reutum was de beste schutter van de dag met een gemiddeld schot van 68.67 m. Daarmee bleef hij Teun oude Luttikhuis (groep 7 jongens) van de Mariaschool uit Vasse met een gemiddeld schot van 63.08 m nog voor.

Jesse Telgenhof (Mariaschool Reutum) werd met 61,96 m gemiddeld winnaar bij jongens groep 8. Britt Vrerink (Mariaschool Reutum) wist bij meisjes groep 8 de winst te pakken met 53,50 m gemiddeld.

Teun Oude Luttikhuis (Mariaschool Vasse) was eerste in groep 7 jongens met 63.08 m gemiddeld. Isa Droste (Mariaschool Reutum) werd winnares bij meisjes groep 7 met 47,69 m gemiddeld.

Lotte Telgenhof (groep 6 meisjes) van de Mariaschool Reutum won de titel met maar liefst 62.67 m gemiddeld. Winnaar bij de jongens groep 6 werd Pim Braakhuis van de Mariaschool Reutum met gemiddeld 68.67 m. In de jongste groep 5 meisjes wist Dylana Bijen (Mariaschool Reutum) de titel op te eisen met een gemiddeld schot van maar liefst 56.08 m. Tot slot was winnaar in groep 5 jongens Boet Wilmink van de Mariaschool Reutum met een gemiddeld schot van 55.55 m.

Alle prijswinnaars kregen een beker uitgereikt en de deelnemende sporters kregen een herinneringsmedaille.

Dankwoord

Dit jaar kon de organisatie wederom sponsor Deterink presenteren, vertegenwoordigd in de persoon van Jean-Paul Deterink. Hij reikte de prijzen uit en bood alle deelnemers als extraatje een bidon aan.

De organisatie van de kampioenschappen was in handen van de afdelingen Noord en Midden Twente. De hoofdsponsor richtte nog even een woordje naar alle jongeren waarbij hij de waardering uitsprak over de prestaties die zijn geleverd.

In een nawoord werden alle vrijwilligers bedankt voor het wijzen en opschrijven van de resultaten.

Ook de vrijwilligers van KV Reutum werden bedankt voor het uitzetten van de banen. O.a de vele vrijwilligers van de verschillende klootschietverenigingen in de gemeente Tubbergen zorgden voor de organisatie van de wedstrijd. Voor de veiligheid en EHBO-voorzieningen hadden Sandra Bouhuis en Silvia Koebrugge de zorg.

Volgend jaar 2019 zullen de wedstrijden wederom de tweede woensdag voor het schooljaar ten einde gaat, worden georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen