Vijfde plaats voor judoka Carmen Dijkstra tijdens EK smaakt naar meer

Gisteren kon Carmen Dijkstra van judovereniging THAG eindelijk de tatami (judomat) betreden om te proberen een podiumplek te bemachtigen op de Europese kampioenschappen in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië-Herzegovina.

Carmen begon voortvarend en nam het na een vrijloting op tegen de Italiaanse Simonetti. Deze partij besliste ze overduidelijk in haar voordeel, waarna de Hongaarse Petra Farago het moest ontgelden. In de halve finale moest Carmen helaas haar meerdere erkennen in de Francoise Fontaine. Hierdoor werd ze verwezen naar de strijd om het brons. De Litouwse Justina Kmieliauskaite won deze partij, maar met een vijfde plek mag Carmen dik tevreden zijn; ze heeft laten zien dat ze in dit sterke deelnemersveld thuishoort.

Carmen heeft het voordeel dat zij nog een jaar in de categorie tot 18 jaar judoot en haar tegenstandsters gaan een leeftijdscategorie hoger.

Vandaag volgde nog het landenteams, iets waaraan Carmen ook aan deelnemen mocht. Met de andere Nederlandse deelnemers (in totaal 10 dames en 10 heren) heeft ze een onvergetelijke ervaring gehad, iets dat naar meer smaakte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen