KV Mander schrijft historie

Het kan dit seizoen maar niet op voor klootschietvereniging Mander.

KV Mander heeft afgelopen zondag historie geschreven door de KTO-cup voor het onderdeel veld te winnen als gastteam. De KTO-cup is een wedstrijd volgens afvalsysteem waar verenigingen van de afdeling KTO (Kloatscheeters Twente Oost) aan mee kunnen doen. KV Mander, lid van de afdeling Noord-Twente, mocht dit jaar voor het eerst meedoen en wist gelijk de cup met de grote oren mee naar huis te nemen. De finale werd gegooid op de veldbaan van KV Lemselo.

Zondagmiddag om 15.00 uur verscheen Bart Kamphuis namens KV Mander als ‘veuropscheeter’ aan de stok. Hij mocht het eerste schot van de in totaal 24 doen. Ieder team bestaat uit acht spelers en gooien 3 schoten per speler. KV Mander begon wat minder en keek vanaf het eerste schot tegen een kleine achterstand aan. Robert Meijer kon met het vijfde schot de spanning terugbrengen, door zijn kloot ruim 40 meter door de lucht te gooien en precies op het juiste punt te laten vallen. Hierna ging de wedstrijd lang gelijk op. Beide teams deden goede en minder goede schoten, zoals dat hoort in een finale.

Nadat beide teams voor de tweede keer het keerpunt hadden bereikt lag Mander een kleine 15 meter voor. Wederom was Robert Meijer aan zet voor zijn derde schot van de wedstrijd. Hij gooide wederom een eind door de lucht en ook dit schot viel perfect. In de bocht mocht René Blankenvoort nog een keer zijn kunsten vertonen en plaatste zijn kloot perfect op het veld.

Mark oude Luttikhuis kon het karwei na 23 schoten afmaken voor KV Mander. Hij gooide een perfect schot, waar Beuningen geen antwoord meer op had. Zodoende wisten de mannen uit Mander, onder toeziend oog van veteraan Eef Blankenvoort, de KTO cup te winnen met een schot verschil van KV Beuningen. Een unieke prestatie van het team, bestaande uit Robert Meijer, René Blankenvoort, Mark Tijkorte, Mark oude Luttikhuis, Bart Kamphuis, Arjan Blankenvoort, Walter Kock en Robert Blankenvoort. Wisselspelers Marco Veenhuis en Koen Schuurman mochten natuurlijk niet ontbreken op de baan. Coach Richard Blankenvoort pepte de heren voor de wedstrijd op en bedankte in zijn dankwoord o.a. de afdeling KTO, de tegenstanders, de supporters en de organiserende vereniging KV Lemselo.

Voor KV Mander is deze overwinning de bekroning op een prachtig seizoen. Afgelopen zaterdag won het eerste herenteam op de straat de NKB-cup. Eerder won ditzelfde team op het onderdeel veld de NKB-cup en werd het seizoen begonnen met een overwinning in de landelijke straatcompetitie.

Reacties

gallery
60794
Het kan dit seizoen maar niet op voor klootschietvereniging Mander. KV Mander heeft afgelopen zondag
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180708/kv-mander-schrijft-historie/
2018-07-08T18:10:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/07/08180832/image1-1-e1531066218952.jpeg
Sport