Sportraad overhandigt cheque aan badmintonclub Sjuttol

Foto: Sportraad Tubbergen

Sjuttel, badmintonvereniging in Geesteren en Tubbergen, is verrast met een mooi geldbedrag vanuit de gemeentelijke sportraad.

In de gemeente Tubbergen wordt door de sportraad ieder jaar de collecte van het Sport Gehandicaptenfonds georganiseerd. Ieder jaar zijn andere sporten aan de beurt. Dit jaar werd de collecte in alle kernen verzorgd door de klootschietverenigingen.

Gehandicapten

Met de opbrengst van de collecte financiert het Fonds Gehandicaptensport honderden sportprojecten en -evenementen, aanpassingen aan douches en toiletten, sportrolstoelen en speciale begeleiding. Mede daardoor kunnen vele sporters met beperkingen hun grenzen verleggen.

Vanaf dit jaar mag de sportraad de helft van de opbrengst zelf besteden binnen de gemeente Tubbergen. Uiterlijk 1 juli konden verenigingen hun aanvraag indienen en begin juli boog de sportraad zich over de aanvragen.

Maandag 23 juli werd de eerste cheque overhandigd aan badmintonvereniging Sjuttol. Zij willen hun sporters met een beperking aan wedstrijden laten deelnemen. Daarvoor is extra begeleiding nodig en speciaal vervoer. Tevens heeft de badminton een speciale leraar voor hen ingezet.

Overhandiging

De voorzitter van de sportraad, Loes Ritzen, overhandigde aan de sporters en de leraar een cheque van €1.000. Tevens was Martin Grimberg aanwezig, die namens de badmintonsport in de sportraad zit. De voorzitter van de sportraad kreeg daarbij de uitnodiging om bij de start van het seizoen een partijtje badminton te spelen tegen de aanwezige sporters en heeft deze uitdaging aangenomen.

De sportraad gaat de komende weken nog enkele verenigingen verrassen met een cheque.

Zonder de inkomsten van de collecte zouden er vele sporters aan de zijlijn moeten blijven staan. Fonds Gehandicaptensport, de sportraad en de gemeente danken alle inwoners voor hun gulle bijdrage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen